Türkiye'nin en büyük platosunu Kocaeli’ye kurdu

Senariss ve yapımcı Birol Güven, Türkiye'nin en büyük ve en çok dizinin çekildiği film platosunun memleketi Darıca’da olduğunu söyledi.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca'da bulunan film platosunu ziyaret etti. Birol Güven, Ömer Karaman'a Darıca Pirires Mahallesi'ndeki kendi şirketine ait film platosunun 12 bin metrekarelik alanda kurulu olduğunu ve Türkiye'de bu büyüklükte başka bir platonun bulunmadığını söyledi.

Birol Güven aynı arazi üzerinde yan yana olan platolarda halen televizyonlarda gösterilen 'Çocuklar duymasın' ve 'Şevkat Yerimdar' dizi çekimlerinin yapıldığını ve bu anlamda da Türkiye'de haftada 2 televizyon dizi çekiminin yapıldığı en yoğun plato olduğunu belirtti.

Ömer Karaman ise Birol Güven'in ilçenin tanıtımı konusunda önemli bir rol üstlendiğini söyleyerek, "Birol Güven ve aile fertlerinin tamamı Darıca'da yaşıyor. Birol Güven'in ilçemize olan katkısı hiçbir değerle ölçülemez, kendisiyle ayrı bir gurur duyuyoruz" dedi.

#

06 Ara 2017 - 14:47 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.