İstanbul'dan kaçan Kocaeli'ye geliyor…

İstanbul tarihinde ilke kez göç veren bir kent oldu. İstanbul’dan kaçanlar ise soluğu Kocaeli’d alıyor.

Yıllardır insanların iş bulma umuduyla göç ettiği İstanbul, tarihinde ilk kez göç verirken “Taşı toprağı altın” sözü de tarihe karıştı. TÜİK verilerine göre mega kent İstanbul eski cazibesini kaybetti, 440 bin 889 kişi İstanbul’u terk etti. Tarihinde aldığı göçten çok göç veren İstanbul’daki taşınmanın nedeninin de ekonomik nedenler olduğu açıklandı. Hatırlayacağınız üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’da geçtiğimiz günlerde her 4 işsizden birinin İstanbul’da olduğunu İstanbul’daki işsiz sayısının 890 bin olduğunu ifade etmişti.

GÖÇ ADRESİ KOCAELİ

TÜİK verilerine göre İstanbul’a 369 bin 582 kişi göç ederken İstanbul’u terk edenlerin sayısı 440 bin 889 kişi oldu. Göç edenler arasında yapılan araştırma mega kentten göç edenlerin ilk adresinin Kocaeli olduğunu gösterdi. Sanayinin başkenti olan ancak yüzölçümü en küçük illerin başında gelen ilimiz zaten Türkiye’nin her yerinden göç alıyordu. Geçtiğimiz yıl Kocaeli’ye 85 bin 602 kişi göç etmişti.  İlimize en fazla göç eden il 29 bin 475 kişi ile İstanbul olmuştu. İstanbul’u 3 bin 516 ile Sakarya, 2 bin 927 ile Ankara, 2 bin 500 kişi ile Bursa, 2 bin 159 ile Van ve 2 bin 66 ile Van takip etmişti. İlimizin her geçen gün artan göçü nasıl kaldıracağı şimdiden merak konusu oldu.

#

04 Kas 2017 - 11:52 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.