Engelliler su altı dünyasının güzelliklerini keşfedecek

Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen “Engelli Dalıcı Eğitmen Semineri”, Türkiye’de ilk defa Kocaeli’nde gerçekleştirildi.

Engelliler su altı dünyasının güzelliklerini keşfedecek
Engelliler su altı dünyasının güzelliklerini keşfedecek
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye’de tek, Kocaeli’nde ise ilk kez engelli vatandaşların da su altı sporları faaliyetlerine katılması ve bu alandaki eğitimli dalgıçların yetiştirilmesi için “Engelli Dalıcı Eğitmen Semineri” düzenlendi. Darıca Elit Otel’de 14-15 Mayıs tarihleri arasında uygulamalı olarak düzenlenen eğitim seminerine 50 eğitmen adayı, 4 usta eğitmen ve 4 engelli dalıcı katıldı. Eğitime katılan engelli dalıcılara katılım sertifikası verildi.

Eğitmen semineri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ortaklığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi sporun her alanında olduğu gibi bu eğitim seminerine de maddi ve manevi olarak büyük destek verdi. Eğitim seminerine Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özcan ve Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da katıldı.

İlk olarak Kocaeli’nde yapılan “Engelli Dalıcı Eğitmen Semineri” aynı zamanda Türkiye’de tek olma özelliğini taşıyor. Seminer kapsamında aday eğitmenlere refakat edecekleri engelli dalıcıların ilk olarak engel durumlarının tespiti ve engelli dalıcılara engel durumuna göre nasıl bir davranılması ve diğer birçok farklı konuda eğitim verildi. Bu eğitim projesinin Kocaeli’nden sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılması planlanıyor.

Ülkemizdeki dalış eğitmenlerine engelli dalış konusunda seminer verdiklerini belirten Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özcan şunları söyledi; “Bu seminer neticesinde belgelerini alan eğitmenlerimiz yasal olarak ülkemizde engelli dalıcıların eğitiminden sorumlu olacaklar. Çünkü ülkemizde engeli sayısı çok ve bunların biz aktiviteye katılmasını istiyoruz. Özellikle su altı aktivitelerine katılmalarına taraftarım. Bu sertifikaları alan eğitmenlerimiz artık ülkemizdeki engellilerimizde hiç bir engele takılmadan rahatlıkla su altı aktiveleri yapmaları konusunda onlar yardımcı olacaklar. Onların eğitimleriyle ilgilenecekler. Biz de federasyon olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu organizasyonda bize büyük destekleri olan Büyükşehir Belediyesi ve federasyonları unutmuyoruz. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Eğitmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.”

Engelli dalıcı Yıldız Uğurlu da konuşmasında, “Burada olmaktan çok mutluyum. Biz engelliler için bu çok umut verici bir şey. Dalış eğitimlerinin çoğalmasını ve bütün engellilerin yararlanmasını istiyoruz. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Bir diğer engelli dalıcı Arzu Uğurlu da şunları kaydetti; “Bir engelli olarak çok gurur verici bir organizasyon. İlk dalışa başladığımda biraz korkuyordum. Ama dalış hocalarımız çok iyi. Bizi cesaretlendirdiler ve yaptım çok eğlenceli olduğunu anladım. Çok mutlu oldum.”

16 May 2018 - 11:18 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.