Çöplerden yiyecek toplayıp sokak hayvanlarını besliyorlar

Kocaeli Üniversitesi'nden 30 öğrenci, her akşam çöplerdeki yiyecekleri ve kasapların attığı etleri toplayarak sokak hayvanlarını besliyor. Öğrenciler hayvanları besledikten sonra süpürgelerle alanı temizliyor.

Kocaeli Üniversitesi'nden yaklaşık 30 öğrenci her akşam sokak hayvanlarını beslemek için bir araya geliyor. Ellerine eldivenlerini geçiren öğrenciler, İzmit Acısu çevresindeki kasapların attıkları etler ile kemikleri ve çöp konteynerlerinden yiyecekleri ayırarak, sokak hayvanlarını besliyor. Köpek ve kediler, öğrencilerin etrafında toplanırken, bıraktıkları yiyecekleri yiyerek karınlarını doyuruyor. Öğrenciler hayvanları besledikten sonra besleme yaptıkları alanları süpürgelerle temizliyor.

Öğrencilerden Yunus Kozan, insanların sadece atıklarıyla tüm şehir hayvanlarını doyurabileceklerini düşündüklerini belirterek, "Her gün İzmit Acısu'daki kasapların yoğun olduğu bölgelerdeyiz. Akşamları kasapların çöplerini ayıklayarak besleme yapıyoruz. Ardından bölgeyi temizleyerek bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Ayrıca köpeklerin aç oldukları için parçaladığı poşetlerden oluşan görüntü kirliliğini önlüyoruz. İnsanların sadece atıklarıyla tüm şehir hayvanları doyabilir. Bazı insanlar çöpleriyle bile bir varlığı hayatta tutmayı seçmiyor" dedi.

#

06 Eki 2017 - 10:29 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.