Otobüslere gizli yolcu denetimi

A.Ş,, otobüsleri gizli yolcu ile denetliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ulaşımda vatandaşların rahat seyahat etmeleri için farklı uygulamalar gerçekleştiriyor. Yolculardan gelen şoför şikâyetlerini araştırmak için Ulaşımpark A.Ş otobüslerinde gizli yolcu uygulamasını yürütüyor.

BİN 119 KEZ GİZLİ YOLCU 

Araçlarda daha kaliteli hizmet sunabilmek, verilen hizmetin eksik ve aksayan yönlerini yolcuların gözünden tespit edebilmek amacıyla Gizli Yolcu Araştırması, Ulaşımpark A.Ş.’ye ait tüm araçlarda yapılıyor. Uygulamanın başladığı günden bu yana araçlarda toplam  bin 119 kez gizli yolcu uygulaması yapıldı. Uygulama otobüslerde halen devam ediyor.

OTOBÜSÜ GÖZLEMLİYOR

Gizli yolcu, araçların güzergâhlarına göre araçta en az 20 en fazla 60 dakika yolcularla birlikte seyahat ediyor. Bu seyahat esnasında 18 farklı konuda otobüs içerisinde gözlem yaparak bilgi topluyor. Daha sonra bu bilgiler Ulaşımpark A.Ş. tarafından değerlendirilerek gerekli çalışma yapılıyor. Bugüne kadar otobüsler gizli yolcu tarafından ortalama 45 bin 160 dakika denetlendi.

DEĞERLENDİRME KONULARI

Genel olarak; havalandırma sistemleri, araç iç ve dış temizliği, araç içi tabelalar, araç içi kütüphanenin kullanıma uygunluğu, led ekranları, güvenlik ekipmanları, afiş ve bildiri ekranları, araç içi koltukların durumu, aracın durakta kalış süresi, emniyet kemeri kullanımı, şoförün kişisel bakımı, şoförün cep telefonu kullanma durumu, şoförün yolcularla ve diğer sürücülerle olan iletişimi, güvenli sürüş, engelli yolcu, hız limitlerine uyma

sol şerit ihlalleri ve trafik işaretlerine uymak, değerlendirme yapılan konular.

#

29 Oca 2017 - 09:14 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.