Kent protokolü Evet toplantısına akın etti

‘Evet’ platformunun ilk toplantısı The NESS Hotel’de gerçekleşti. Programa kent protokolü akın etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu öncülüğünde toplanan ‘Evet Platformu’ ilk toplantısını The NESS Hotel’de gerçekleştirdi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Bakkallar Odası Başkanı Bayram Kütük, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammed Saraç, Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Vedat Yoldaş, İnşaat Mühendisleri Başkanı Tolga Ok, MHP İzmit İlçe eski başkanı Derya Dillioğlu, Lunasan sahibi Mustafa Pehlivan, Körfez eski Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Memur Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık, AK Parti eski İl Başkanı Mahmut Civelek, Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Emlakçılar Odası başkanı Ahmet Pekin ve çok sayıda akademisyen, dernek ve odalar birliği başkanı katıldı

 

DEĞİŞİM VE YENİLİKTEN YANAYIZ

 

Toplantıda ilk olarak söz alan ‘Evet’ Platformu Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “ Memleketimin her yerinde büyük bir medeniyetler kurulmuş bir şehirde yaşıyoruz. Son yıllarda ülkemiz önemli bir aşama kaydetti. Türkiye’nin komşularına baktığımız zaman her yönüyle gelişmişliği ve huzuru diğer ülkelere göre iyi. Çok güzel bir ülke ve ortamda yaşıyoruz. Başımızdan her an bombalar düşmüyor. Bir tek terör virüsü var. Onu da başımızdan attığımız zaman tamamdır. Onun için çalışacağız. Üretiyoruz ve genç bir nüfusumuz var. Bu genç nüfusla yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Ben gençlerime güveniyorum. Yetiştirdiğimiz zaman gençleri gelecekten korkmayız. Bunun için bizlere çok önemli görev düşüyor.  Türk halkı olarak değişim ve yenilikten yanayız. Değişimi de cesur insanlar yapar. Bu değişime de milletimiz hazır. Bugünümüz yarınımız için daha iyi olmak zorunda. Ben T.C. vatandaşı olarak gördüm. El açıp dilenen ve para isteyen bir zamanlar yaşadık. Tek başına iktidar gelmesi çok zordu. Sistemde güçlü de olsaydı ayağınızda bağ vardı. Bugün cumhurbaşkanımız bütün gerçekleri doğrularıyla ve yanlışlarıyla söylüyor. Dünyada Müthiş bir kıskançlık ve korku var. Dünya bunlar geçmişte büyük milletti diyorlar. Bunların gücü eskisine gelirse mamamız azalır diyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

HALKIMIZ ADAMIN KALBİNİN RÖNTGENİNİ ÇEKİYOR

 

Sözlerine Türkiye’nin ekonomi alanındaki hedeflerini hatırlatan Karaosmanoğlu, “Biz 80 milyonuz ticaret yapmazsak gelişme gösteremeyiz. Hedefimiz ekonomide ilk on içerisinde yer almak. Bunu beraber yapacağız. Kalbimiz bir atacak ve başaracağız. Şuana kadar Türkiye Cumhuriyeti 65 hükümet kurdu. En uzun zamanlar AK Parti zamanında oldu. Daha da cumhuriyetin yüz yılı doldurmadık. Bizim halkımız adamın kalbinin röntgenini çekiyor. Yürüyüşüne ve duruşuna anlam veriyor. Biz halkımız irfan sahibidir. Büyük çoğunluğu ilim az görmüş ama irfan sahibidir. Halkımız bilmez diyenlerden değiliz. Halkımızı seviyor ve önemsiyoruz.15 Temmuz’un müthiş bir ekonomik zararı oldu. Ama biz küçük sıyrıklarla atlattık. Biz yerelde Kocaeli olarak dünyada sayılı bir şehir diyoruz. Kocaeli’nin hangi ilçesine giderseniz gidin bütün sahilimizi çok güzel yaptık. Avrupa’nın sahillerinden daha güzel yaptık.  Şehir kalkınmaya devam ediyor. Sadece şehir değil, her yerde aynı yerde olacak dedik. Köylerimizin en az %20’si Avrupa’nın köylerinden güzel. Bu başarı sizlerin ve halkımızın başarısıdır. Bıkmak ve yorulmak yok” dedi.

 

 

SORUMLULUĞUMUZ VAR

 

Anayasa referandumu öncesi sorumluluk olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Maddeleri ben okudum. Sizler de okuyun. En önemlisi gelecekte koalisyon ihtimalini kaldırıyor. Cumhurbaşkanını seçtiği zaman millet hükümeti kuruyor. Bir kulağımız halkta. Odalarımız, esnaflarımız, üniversitemizi, partilerimiz dinliyoruz. Onun için bu sistem önümüzü açar. Damar tıkanıklığını önlemek için cumhurbaşkanına yetki veriyoruz. Eskiden cumhurbaşkanını seçmek zor olurdu. Biz bu milletin sağduyusuna güveniyoruz. Öyle aldatan ve yalan söyleyen politikacıyı millet anlıyor artık. Bu sistem gelecekteki tehlikeli bertaraf ediyor. Bu sistem halkın güvenoyu verdiği bir sistem. Halk seçimden sonra hemen hizmete başla diyor. Şimdiki sitemde meclis daha güçlü olacak. Yürütme ayrı yargı ayrı olacak. Hükümeti cumhurbaşkanını seçiyor ve iradesini milletten alıyor. Sistem değişikliği var. Rejim değişikliği yok. 1923 yılında Anadolu ve Türkiye kararını verdi. O da yönetim şeklimiz Cumhuriyet’tir dedi. İnşallah 16 Nisan’da evet çıkacak ama hayır çıkarsa da bunda da hayır var demektir. O yüzden demokrasimizde evet deme hakkımız olduğu gibi hayır deme hakkımızda var. Her birimizin sorumluluğu var. Bu önemli bir sistem. Evet çıkması için Kocaeli’nde önemli bir sorumluğumuz var. Bu sistem unutmayın ki tek adam sistemi değildir. O eski Türkiye’de vardı” dedi.

#

28 Şub 2017 - 22:13 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.