Mert Halıcı Avrupa üçüncüsü

Büyükşehir Kağıtsporlu Mert Halıcı Avrupa üçüncüsü oldu

Macaristan’ın Budapeşte şehrinde yapılan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası 53 ülkeden 1155 sporcu katılımı ile gerçekleştirildi. Karatede yılın ilk büyük organizasyonu olan Ümit, Genç ve 21 Yaş altı Avrupa Karate Şampiyonasında Büyükşehir Kağıtsporlu 52 kiloda Mert Halıcı Kocaeli’yi temsilen milli takımda yer aldı.

Ümit erkekler kumite 52 kiloda Mert Halıcı, Makedon Matej Belistojanoski’yi 1-0 yenerek bronz madalya kazandı. Milli karateci, Avrupa Şampiyonası kariyerinin ilk madalyasına Budapeşte’de ulaştı. İlimizin başarılı karateci karate camiasından büyük övgü aldı.

Karate Antrenörü Yılmaz Halıcı'nın oğlu olan Mert, "Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden tüm milli takım sporcuları ve teknik ekip ile vede Oğlumla gururlandık" dedi. Cahit Elginkan Anodolu Lisesi 10 Sınıf Öğrencisi olan ve Kocaeli büyükşehir belediyesi, sporcusu Mert Halıcı iki Türkiye şampiyonluğu, iki Türkiye 2.ligi, bir Türkiye 3.lügü, bir,Balkan şampiyonluğu, bir Balkan 2.ligi, den sonra Kariyerine Avrupa 3.lüğü de ekleyerek emin adımlarla ilerliyor. Mert halıcı "bu başarılarımda bana desteğini esirgemeyen  aileme, antrenörlerime, hocalarıma Okulumdaki öğretmenlerime ve beni destekleyen spor kulübü yöneticilerine bu yolda emeği olan herkese.Türkiye karate teknik ekibimize teşekkür ediyorum" dedi.  Haber (Vasfi Aşçı)

#

11 Şub 2020 - 09:36 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.