Kocaeli’den kimler katıldı? AK Parti teşkilatları İstanbul’da yapılan o toplantıyı konuşuyor

Abdullah Gül, Ali Babacan geçtiğimiz gün Londra’da yeni partiyi yılsonuna kadar kuracaklarını duyurması sonrası siyasi kulisler hareketlendi. Bu siyasi gelişmelerin gölgesinde AK Parti Kocaeli Teşkilatları, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan ve ilimizden o toplantıya katılan AK Partilileri konuşuyor

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ali Babacan Londra’da yatırımcılara açılmaya yaparak yılsonuna kadar yeni partiyi kuracaklarını açıklamasının ardından siyaset kulisleri hareketlenmeye başladı. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde de eski Başbakan yardımcısı Ahmet Davutoğlu kendisine ait sosyal medya hesabından bir deklarasyon yayınlamıştı.

Ak Parti’nin 31 Mart seçimlerinde İstanbul, Ankara, Antalya gibi büyük şehirleri kaybetmesi, oy oranının da yüzde 40’ların altına düşmesi ile birlikte parti içinde hareketlilik arttı.  Yerel seçimler nedeniyle partide yaşanan küskünlüklerin artmasıyla birlikte yeni parti kurmak için fırsat kollayan Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ahmet Davutoğlu kendi başına parti kurma çalışmalarını sürdürürken, seçimden sonra kendi kontrolündeki bir vakıfın organize ettiği toplantıları artırdı. Çalışmalar daha çok vakıf üzerinden yürütülürken seçimden sonra eski Ak Parti milletvekillerinin de katıldığı bir toplantı yaptı. “Seçim değerlendirmesi” adı altında yapılan toplantılarda önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasının üzerinde durulduğu belirlendi.

DAVUTOĞLU DEKLARASYON YAYINLAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan toplantıya ilimizden birçok AK Partilinin de katıldığı bilgisine ulaşıldı. Davutoğlu, Partide yaşanan sıkıntıların ele aldığı deklarasyonda “Millet İttifakı”na yakın görüşler sergilenirken, deklarasyon, “Ak Parti içinden parça koparma” hamlesi olarak değerlendiriliyor. AK Parti Kocaeli Teşkilatı bugünlerde en çok konuşulan konuların başında İstanbul’da yapılan toplantıya ilimizden hangi AK Partililerin katıldığı.

AK Parti kaynaklarından verdiği gizli bilgilerle tanınan Ankara Kuşu dün sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapmış Kocaeli başta olmak üzere Hatay, Manisa, İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Kayseri, İzmir, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Samsun ve Trabzon'da il başkanlarının belirlendiğini duyurmuştu.

KOCAELİ'NDE KİMLER YER ALACAK?

Kocaelikoz.com’un elde ettiği son dakika bilgisine göre, İstanbul’da yapılan o toplantıya ilimizden önemli isimlerin katıldığı, AK Parti’de üst düzey görev yapan partililerin yeni kurulacak partide yer almak için ciddi kulisler yaptıkları öğrenildi. Şimdilik isimleri sır gibi saklanan partililerin ne zaman sahaya ineceği merak ediliyor. AK Parti teşkilatlarında kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerde, yeni kurulacak olan partiye katılmasını muhtemel görülen isimler üzerinde tartışmalar sürüyor.

Yeni kurulacak olan partiye geçmesi beklenen çok sayıda eski belediye başkanları, eski ilçe başkanları ve eski ilçe yöneticilerinin yer alması bekleniyor. Alttan ve derinden yapılan gizli toplantılar bakalım medyanın önüne ne zaman çıkacak, yeni kurulacak olan partide ilimizden hangi isimler kameralar karşısına geçerek kendilerini deklare edecekler bekleyip görelim.

26 Nis 2019 - 10:49 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.