Judocular Avrupa Kupası’nda

Ümitler Avrupa Kupası (26. Nazım Canca) müsabakalarında Kağıtsporlu Judocular Ay Yıldızlı Judogi ile minderde fırtına estirdiler.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un başarılı judocuları Antalya’nın Kemer ilçesinde iki gün süren ümitler kategorisinin ilk uluslararası müsabakası olan Ümitler Avrupa Kupası’nda (26. Nazım Canca) fırtına gibi estiler. Mavi beyazlı judocular 2 altın, bir bronz, 3 bronz madalya kazanarak büyük başarı elde etti.

16 ülkeden toplam 494 judocunun madalya mücadelesi verdiği Ümitler Avrupa Kupası (26. Nazım Canca) Antalya Kemer’de gerçekleşti. Kağıtspor’un ve ümit milli takımın başarılı Judocuları, 2019 yılının ilk uluslararası madalyalarını kazanarak, gelecek için ümit verdi.

Müsabakalarda yarışan Kağıtsporlu sporculardan Merve Azak 44 Kg’da ve Sıla Ersin 48 Kg Altın madalyayı boynuna takmayı başardı. Ayrıca Enes Çakan 50 Kg’da Gümüş madalya kazanırken Müberra Güneş 44 Kg, Buket Nur Karabulut 48 Kg, Aylenur Tunca 52 Kg’da bronz madalya elde etti.

İki gün süren karşılaşmaların ardından, ilk sırayı toplamda 8 altın, 6 gümüş ve 9 bronz madalya ile tamamlayan Türkiye’nin ardından ikinciliği Gürcistan 3 atın, 4 gümüş ve 5 bronzla elde etti. Rusya, 2 altın 3 gümüş ve 7 bronz madalya ile üçüncü sırada yer aldı.

Müsabakada derece yapan milli judocular puan alarak dünya sıralamasında üst sıralara yerleşti. Bu sonuçlar ile bu yıl yapılacak olan Avrupa, Dünya Şampiyonaları ve EYOF’ta (Avrupa Yaz Gençlik Oyunları) kendilerine madalya için avantaj sağlamış oldular.

05 Mar 2019 - 11:37 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.