Bahri Yavuz: 'Başkanlığı bırakıyorum'

Bahri Yavuz, ödül törenin ardından basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulunurken, başkanlığı bırakacağının sinyalini güçlü şekilde verdi ve bu konuda kararlı olduğunu gösterdi. Yavuz, konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamadı

Ödül törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kocaelispor Kulüp Başkanı Bahri Yavuz, çok önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle geçtiğimiz Pazar günü Antalya’da oynanan final maçından söz eden Yavuz şunları söyledi: “Pazar günü sahaya ilk çıktığımda inanılmaz bir duygum vardı. Babaeski’de tarlada top oynadıktan sonra aynı takımla bu statta olmak gerçekten bizim emeklerimizin karşılığıydı aslında. Sadece bizim değil; futbolcularımızın, oraya gelen 10 bin taraftarın, beraber emek verdiğimiz kulüp çalışanlarımızın, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın, ailemin gerçekten gurur anıydı benim için. Diyeceksiniz ki, Kocaelispor’un gurur anı Antalya Stadyumu’nda oynamak mı, hayır. Biz, başladığımız yeri unutmamamız lazım demiştim her seferinde. Maalesef Türkiye’de başarı, taç olmayınca başarı sayılmıyor. Orada şampiyonluk kupasını kaldırmak belki başarı.

KOCAELİSPOR HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

Tabi ki oradan 10 bin kişiyi mutlu uğurlamak inanılmaz bir şey olacaktı bizim için. İnanın, Kocaelispor üst lige çıktığında hiçbir şey çözülmeyecek. Ama benim için oraya yaklaşık 8-10 saat bekleyip, üstüne 8-10 saat o otobüslerde perişanlığı çekip ondan sonra da 8-10 saat kahrolma duygusuyla geri dönen insanların mutlu dönmesi, bence Kocaelispor’un bir üst lige çıkmasından kıymetli. Kocaelispor, bugün olmazsa bir sene sonra ikinci ligde, 3 sene sonra olmazsa beş sene sonra Süper Lig’de. Mutlaka hak ettiği yere gelecektir. Ama benim en çok gönlüme dokunan, yemin ederim bu kadar emek verdik, şampiyon olamadık değil. Sonuçta final oynadık, kolay değil. Top çizginin 5 cm önüne düştü, 5 cm arkasına düştü. Önüne düşse kahraman, arkasına düşünce olmadı. Öyle değil, ben o duyguyu kabul etmiyorum ilk gün de söyledim.

SAHİP ÇIKMAYAN HAİNDİR

Muazzam bir emek var. Siz, basın mensupları ilk günden beri inanılmaz bir şekilde yanımızdaydınız. Nerelerde, ne şartlarda, nasıl mücadele verdiğimizi çok iyi biliyorsunuz. O yüzden, ne futbolcu arkadaşlarımın, ne teknik kadromun ne de şehrin verdiği emeğin bu kadar kolay harcanmasına izin vermem. Benim tek üzüntüm; oradan, o duyguyla dönmek zorunda kalan 10 bin kişi. Ben yönetim kurulu arkadaşlarım ve kulüp çalışanlarımız ile birlikte Antalya’da elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. O gece, sabaha kadar İzmit’te bir kişi kalmasın diye inanılmaz mücadele ettik. Tek bir sebebi vardı. ‘Arma neredeyse biz oradayız’ diyen topluluğa sahip çıkmayan haindir. Ben, kulüp başkanı olduğum için yapmadım. Sahip çıkmazsanız hainsinizdir. İster kulüp başkanı olsun, ister siyasi, ister iktidar, ister muhalefet olsun.

BÖYLE BİR HADSİZLİĞİM OLAMAZ

Bu kadar çok insan, bu kadar aidiyet duygusuyla gitmeye, bir yerde kendini bulmaya çalışıyorsa, siz şehir olarak buna saygı duymak ve sahip çıkmak zorundasınız. Ben sadece o gün, onlara duyduğum saygıdan ve benim armaya olan tutkumdan dolayı o mücadeleyi verdim. İnanılmaz müsterih içim. İnanılmaz gururluyum, vicdanım çok rahat. Allah hepsinden, herkesten razı olsun."Ay sonunda yapılacak kongreyle ilgili de konuşan Yavuz şunları söyledi: “Normalde biliyorsunuz. Bizim ülkemizde siyasiler veya bir koltuğa talip olan insanlar, ‘aslında istemiyorum ama ne yapalım vatandaş bizi çok istiyor’ diyor. Ben birinci gün kongrede dedim ki; Kocaelispor başkanlık koltuğu o kadar kıymetli bir koltuk ki, o kadar gururla yapılacak görev ki, ben asla ‘yapacak kimse yok, ben yapıyorum’ diye bir terbiyesizliğim, hadsizliğim asla olmaz.

HEPSİNİ TEK TEK AÇIKLAYACAĞIM

Kocaelispor Kulübü Başkanlığı ne olursa olsun, bu şehrin en kıymetli, en şerefli, en muazzam koltuğu benim için. O yüzden bizim kulüp başkanlığını beğenmemek bizim haddimize değil. Sadece imkanlarla ilgili, insanların yapabilecekleri, elindeki imkanlar, yapmaya çalıştıkları… Gerçekten bunlar çatıştığı zaman inanılmaz bir şey yaşıyorsunuz kendi içinizde. Asla, ‘Bahri Yavuz olmazsa hayır’. Biz bu duyguda olmayacağız. Bizim işimiz kişilerle değil, armayla. Bu işi sonuna kadar kim iyi yapacaksa, hep beraber onun yanında olmak zorundayız bütün şehir olarak. O yüzden bu hafta içinde basın toplantısı yapacağız. Hem neler yaşadık, nerede mutlu olduk, nerede üzüldük, nerede yorulduk, nerede geri düştük, neyi yapamadık, kim bize destek oldu, kim bize köstek oldu, kimin timsah gözyaşı vardı, kim son dilim ekmeğini benimle paylaştı. Hepsini açıklayacağım dilim döndüğünce."

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI‘

Diyelim ki siz bıraktınız, Kocaelispor başkanlığına aday kimse çıkmadı. Kocaelispor’u yüz üstü mü bırakacaksınız?’ şeklinde gelen bir soruda oldukça duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Başkan Yavuz, “Öyle bir soru ki, 3 sene sonra bıraktım yine çıkmadı. Olur mu, nasıl olacak? Ömrümün sonuna kadar… Bu bir enerji meselesi. Hayatta tuttuğum her şeyi sıkıca tuttum, candan gönülden. Nasıl yapacağım? Aynı şeyi Altay da yaşamış. Telefonu kapatmış kulüp yöneticileri. Ben yapamam kardeşim. Ben 20 sene 30 sene bunlarla gezdim. Ben, o deplasmanlardan öyle dönmenin nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. O 10 saat yolu, o insanlar nasıl döndü, buram yanıyor. Ama ben yapmayacağım aynı şeyi. Ben sadece kulüp başkanlığını bırakacağım, renklerimi satmayacağım. KEV’le ilgili tüm aksiyonlarımıza devam edeceğiz, hepsini sonuna kadar tamamlamak zorundayız” dedi.

#

17 May 2017 - 15:40 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.