Yıldız’dan Saadet Partisi’ne sert gönderme; “Alenen iktidarı destekliyorlar”

Saadet Partisi’nin Gebze’de Burcu Çetinkaya’yı aday yapması İyi Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız’dan sert tepki geldi

Saadet Partisi’nin Gebze ilçesinde Burcu Çetinkaya’yı aday yapması İyi Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız’ı çileden çıkardı. Yıldız, çok sert bir açıklama yaparak Saadet Partisi’ni hedef aldı. İşte o açıklama… 

“Millet ittifâkı, Türk Milleti'nin gönlünde büyüttüğü, destek verdiği siyasi partilerden beklentisinin doğal bir sonucu söz konusu halk hareketinin parti genel merkezlerinde karşılık bulması sonucunda protokole bağlanmış kutsal bir birlikteliktir. Bu bağlamda daha evvel, bir çok il ve ilçede gerçekleşen ittifâkın doğası gereği her iki partinin daha önceden açıklanan adayları birbirleri lehine adaylıklarından feragat etmiştir.

İKTİDARI DESTEKLİYORLAR

Bunlardan biri de Gebze ilçemiz ve adayımızdır. İttifâk kapsamında Gebze Belediye Başkan Adayımızı geri çekmiş ve CHP adayının desteklenmesi noktasında mutabık kalmıştık. Adayımız açıklamasını yapmış ve konu kapanmıştı. Ancak adayımız belli ki duygusallık göstermiş ve böyle bir karara varmıştır. Benim öncelikle üzüldüğüm husus her ne kadar ittifak içerisinde olmasa da, her fırsatta iktidar partisini eleştiren Saadet Partisi'nin yaptıklarıyla adeta Akp’nin değirmenine su taşıma çabasıdır. Bu durum, Saadet Partisi'nin yapmış olduğu genel siyaset anlayışına yakısmamıştır. Gelinen nokta ne etik nede ahlakidir . Saadet partisi bu davranışıyla Akp’yi alenen desteklediğini kanıtlamıştır. Şanbaz Yıldız çılgına döndü adaylığı kabul eden arkadaşıma gelince; siyasette yeni olmasına rağmen oldukça hızlı çıkmıştır, ancak hiç bir dönemde siyasette bu kadar keskin ve ani makas değişiklikleri prim yapmamıştır. Bu açıklamam sonrasında, artık bu konu partimiz ve partililerimizce kapanmıştır. Herkes kendi kulvarında yol alacaktır.”

09 Şub 2019 - 17:38 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.