Yeni kurulacak partinin Kocaeli il başkanı belli oldu

AK Parti ile ilgili kulis bilgiler paylaşan sosyal medya kullanıcısı Ankara Kuşu, yeni kurulacak partinin Kocaeli il başkanının belli olduğunu iddia etti

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan’ın başını çektiği bir ekibin yeni parti kuracağı iddiaları uzun süredir gündemi meşgul ediyor. Partinin beyin takımının çalışmalarını büyük ölçüde tamamladığı biliniyor. Hatta partinin birçok şehirdeki il başkanının da belli olduğu iddia ediliyor. İl başkanı belli olan iller arasında Kocaeli de bulunuyor.

BAŞKAN KİM?

Kocaeli’de de gizli çalışmalarını sürdürdüğü bilinen bu grubun il başkanını belirlediği ve bu ismin sır gibi saklandığı öğrenildi. Yeni kurulacak partinin il başkanlığını AK Partili bir ismin üstleneceği ifade ediliyor. Herkesin gözü ve kulağı partinin Kocaeli’de kimi il başkanı yapacağında.

Öte yandan sosyal medya fenomeni olan Ankara Kuşu da çarpıcı iddialarda bulundu. Ankara Kuşu, hesabında şu ifadelere yer verdi: “ve beklenen gelişme yaşandı, yeni parti fiilen kuruldu. haziran ayında resmi olarak kurulması planlanan yeni parti, teşkilatlanma çalışmalarına start verildi. beyin takımında 100 kişinin olduğu yeni parti, Ahmet Davutoğlu öncülüğünde vitrine çıktı. 81 ilde teşkilatlanacak olan partide, merkez kurul üyelerinin belirlenmesinin ardından il başkanlarının da tespit edilmesi çalışmalarına bugün itibariyle başlanıldı.

ARALARINDA KOCAELİ DE VAR

Hatay, Manisa, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, Konya, Kayseri, İzmir, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Samsun ve Trabzon'da il başkanlarının belirlendiği, diğer büyükşehir ve kentlerdeki çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Ahmet Davutoğlu'nun partisinde ikinci adam eski ekonomi bakanı ali babacan olacak. Oluşumu, Abdullah Gül de destekliyor. Parti'nin ismi ise haziranda duyurulacak.

25 Nis 2019 - 16:16 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.