Vatandaşlar oy kullanmaya başladı.. Kocaelili seçmen sandık başında

Mahalli idareler seçimi nedeniyle Kocaelili seçmen sandık başına gidiyor. Oy kullanma işlemi 17.00'ye kadar devam edecek

Bugün mahalli idareler seçimi için Kocaeli genelinde 4 bin 186 sandık kuruldu. 1 milyon 350 bin 725 kişi sandık başına gidiyor. Kandıra F Tipi Cezaevi, Kandıra Yarı Açık Cezaevi, Gebze, Gölcük, Karamürsel cezaevlerinde bulunun tutuklu ve mahkûmların oy kullanmaları için toplam 10 sandık kuruldu. Oy kullanma işlemi saat 08.00 itibariyle başladı.

1 milyon 344 bin 565 seçmeni bulunan Kocaeli'de sabah saatlerinde sandıklarda bir yoğunluk olmadığı gözlendi. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de vatandaş oy kullanma tercihini öğleden sonraki saatlere bıraktı. Genel itibariyle siyasiler oylarını erken kullanan isimler arasında yerini aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde 2 bağımsız aday ve 9 siyasi parti adayı ile birlikte 11 başkan adayı yarışıyor. Bugünkü seçimde seçimde bağımsız adaylar ile birlikte Gebze’de 10, İzmit, Çayırova, Gölcük, Derince ve Körfez’de 8, Başiskele’de 7, Kartepe, Karamürsel, Darıca ve Kandıra’da 6 aday olmak üzere tam 98 belediye başkan adayı yarışıyor.

12 ilçede ise kontenjan adaylar ile birlikte toplam 1.307 belediye meclis üyesi adayı yarışa seçimlere giriyor.

Kocaeli’de 3 bin 635 emniyet personeli, bin 138 jandarma personeli ve 26 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 4 bin 799 personel görevlendirildi. İhtiyaç olması halinde Garnizon Komutanlığı'ndan da destek alınacak.

31 Mar 2019 - 08:55 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.