“Ünlü bekayı Sarıbay belediyeyi tercih etti!”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’ye eleştirilerine jet cevap geldi. MHP İl Başkanı Ünlü, “Cengiz Sarıbay tatiline devam etsin sonra gelsin çayımızı içip teşekkür etsin” dedi

Tatilde olan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, bugün yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’ye yönelik sorular ve eleştiriler yöneltti. Sarıbay, Ünlü’ye “Kürdistan bayrağı asılırken neden karşı çıkmadınız?” demişti. Ünlü Kocaeli Koz’a yaptığı açıklamada Sarıbay’a cevap verdi. Ünlü, “Biz Cengiz Sarıbay’dan teşekkür bekliyoruz. Tatil dönüşü gelsin bir çayımızı içsin” dedi.

“BEN BEKAYI SARIBAY BELEDİYEYİ”

Ünlü konuşmasını şöyle sürdürdü:  “MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve teşkilatı genel merkeziyle uyumlu siyaset yapan bir teşkilat. MHP, 15 Temmuz itibariyle bir ittifak kurdu. Bu ittifak vatandaşla kuruldu. 2023 vizyonuna giden bu yolda iki parti var. Biri AK Parti diğeri MHP. Vatandaş devletten hak ettiğini alacak anlayışıyla yola çıktık. Bizim için beka söz konusuysa her şey unutulur. Aydın Ünlü bekayı, Cengiz Sarıbay belediyeyi tercih etti.

“YAVAŞ KAÇTI KARAKAYA YANINDAYDI”

Bizde lider talimat verdi uyguladık. Bizim liderimizin ağzından çıkan emirdir. Genel başkanımız, Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi. Sonra görüşlerini sıraladı. Benim genel başkan yardımcısı Mevlüt Karakaya, olaylar sırasında Kılıçdaroğlu’nun yanından ayrılmadı. Onun belediye başkanı Mansur Yavaş kaçtı gitti. Bunu görmüyor. Cengiz Sarıbay buna neden teşekkür etmiyor?

“SARIBAY ORTAMI GERMESİN”

Kendisi tatil yapmaya devam etsin.  Biz genel başkan yardımcımızın duruşu için teşekkür bekliyoruz. Mansur Yavaş’a da kınama bekliyoruz. Mansur Yavaş olaylar sırasında bırakıp gidiyor. Mevlüt Karakaya ise üzerine düşeni yapıyor. Bu minvalde değerlendirildiğinde biz doğru olanları söyledik. Biz olayı tasvip etmediğimizi söylüyoruz. Siyasiler vakur duruşunu bozmamalı. Sarıbay da ortamı germemeli.”

24 Nis 2019 - 15:22 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.