TKP Büyükşehir Adayı Tozkoparan; “Komünistlerin projesi olmaz!”

Türkiye Komünist Partisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Tozkoparan ve TKP Merkez Konseyi Üyesi Aydemir Güler’in katılımı ile İzmit’te etkinlik düzenledi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), İzmit Eğitim-Sen binasında İzmit halkıyla buluştu. TKP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Tozkoparan ve TKP Merkez Konseyi Üyesi Aydemir Güler’in seçimler ile ilgili değerlendirmeler yaptığı toplantıya çok sayıda emekçi ve öğrenci katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasında belediyeleri rant kapısı olarak görenlere, belediyeler üzerinden zengin olanlara karşı TKP’ye destek çağrısında bulunuldu. Açılış konuşmasının ardından ilk sözü TKP Merkez Konseyi Üyesi Aydemir Güler aldı. "Türkiye’de kötünün iyisinden bahsediyorlar yine. İşçinin ölümünün daha iyisi nedir? Ehveni şeri kaç işçinin ölmesidir mesela?" diye soran Güler, "Seçim sonrasında ne olacağı, nelerin devam edeceği belli. Ama insanlar buna inanmak istemiyor" dedi.

'31 MART'TA TKP’YE ATILAN HER OY SERMAYE SINIFINA BİR TOKATTIR'

Aydemir Güler’den sonra TKP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Tozkoparan konuşma yaptı. Konuşmasının başında "Nasıl bir yerel yönetim uygulanması gerektiğini komünistlerden başka kimse bilemez. Seçimlerde proje yarıştırıyorlar. Komünistlerin projesi olmaz çünkü sorunu çıkaranlar sonra proje diye karşımıza çıkıyor" diyen Tozkoparan sözlerine şöyle devam etti:

HER OY ÇOK ÖNEMLİ 

"Bu ülkede konut sorunu varsa, birileri bu konutlardan rant elde ettiği içindir. Bir ülkede birilerinin on tane evi varken bazı insanların hiç evi yoksa bunu komünistler çözer. Eğer siz yaşadığınız kentte hatları mafyaya peşkeş çekerseniz, ulaşım sorunu devam eder. Belediyeler kendi kaynaklarını toplumun, kamunun yararına kullandığında ulaşım bedava olur. İşte böyle 31 Mart’ta TKP’ye verilen her oy onlara bir tokat. Komünistlerin güçlü olduğu yerde sermaye sınıfı hareket ederken bin defa düşünür. Bu yüzden komünistlerin alacağı her oy çok önemli." Tozkoparan "Siyasetin nesnesi olmaktan çıkıp siyasetin öznesi olmalıyız, emin olun o zaman kazanacağız" dedi.

24 Mar 2019 - 12:11 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.