Temel Karamollaoğlu: “İktidara sarı kart gösterin”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün Milli İrade Meydanı'nda Kocaelililerle buluştu Önceki mitinglere göre katılım sayısı az alan Saadet mitinginde coşku hakimdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geniş katılımlı mitingler düzenlemişti. Miting sırası bugün Saadet Partisi'ne geldi. Saadetliler, miting alanını diğer partilere göre dar tuttu. Ancak katılımcıların coşkusu dikkat çekti. Karamollaoğlu alana gelmeden önce belediye başkan adayları tek tek selamlama konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geniş katılımlı mitingler düzenlemişti. Miting sırası bugün Saadet Partisi'ne geldi. Saadetliler, miting alanını diğer partilere göre dar tuttu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu izlemeye binlerce vatandaş katıldı. Alanda Saadet Partisi ve Türk Bayrağı dağıtıldı.

ARAMA NOKTALARI KURULDU

Her mitingde olduğu gibi Saadet mitinginde de Milli İrade Meydanı'nın çevresi polis barikatlarıyla çevrelendi.  Alana iki arama noktası konuldu. Alana giren vatandaşlar, polis aramasının ardından içeriye alındı. Önceki iki mitinge göre güvenlik önlemlerinin daha az olduğu görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginde 3 bin polisin görev yaptığı ifade edilmişti. Alanda genel anlamıyla Saadet Partisi bayrakları hakimdi. Aday adaylarının fotoğraflarına pek rastlanmadı.

MUTLU: BAŞİSKELE TAMAM İNŞALLAH

Genel Başkan öncesi belediye başkan adayları konuştu. Başiskele Belediye Başkan Adayı Zafer Mutlu, "Başiskele'de AK Partililer, CHP'liler, MHP'liler Saadet çatısı altında toplandı. Başiskele tamam inşallah. Bu işi biz bitirdik. Slogan olsun diye söylemiyoruz" dedi.

AYDIN: BELEDİYECİLİK TIKANMIŞTIR

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, "Kimse bu seçimlere farklı anlamlar yüklemesin. Kim korku salıyorsa, sorunları örtüyor demektir. Bizim millet olarak gerçeklerimiz var. Türkiye'de belediyecilik tıkanmıştır. Hokkabazlık yapıyor olmayanı olmuş gibi gösteriyorlar" dedi.

Miting saati 17.00 olarak açıklanmıştı ancak Karamollaoğlu, kürsüye 18.30 gibi çıktı. Karamollaoğlu, "Biz bir seçime gidiyoruz. Savaşa gitmiyoruz. Bu seçimde biz diyoruz ki hükümetlet değişmeyecek. Eğer bu seçimlerde yerel seçim olmasına rağmen kullanılan oylar uyarı olmazsa akıllanmayacaklar. Bu seçimler, iktidara ayağını denk al deme seçimidir. İktidara sarı kart gösterin" dedi. Karamollaoğlu, "Listelerimizi oturduk başkanlarımızla yaptık. Çıkıyor utanmadan iftira atıyor. Utanın. Biz cepsiz ceketle sahaya çıktık. Bunun anlamı biz ne yeriz ne de yediririz. Biz böyle yola çıktık. Kocaeli'de Belediye Başkan adaylarımız, halkın sevdiği isimler. Kendi Hırsızlarına sahip çıkacaklarını söylüyorlar. Bizim içimizde hırsız barınmaz" diye konuştu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Biz konuştuğumuz kadar hatta daha fazla dinleme ihtiyacında olduğumuzu da biliriz. Biz onun için farklıyız. İnşallah bu farkı bu seçimlerde göreceğiz. Belediyelerde devrim mahiyetinde bir değişiklik meydana gelecek." dedi.

Seçim çalışmalarına cepsiz ceket giyerek başladıklarını hatırlatan Karamollaoğlu, "Niye biz bu yola cepsiz ceketle çıktık? O cepsiz ceketin çok önemli bir ifadesi var. Ne diyoruz biz? Arkadaş biz belediyelerde iş başına geldiğimiz zaman ne yeriz, ne de yediririz. Böyle bir kadroyla biz yola çıkıyoruz. Belediye başkan adaylarımızın hepsi kendi ilçelerinde, beldelerinde ümit ediyoruz sevilen ve halkımızın teveccühüne mazhar olacak arkadaşlarımız. Güveniyoruz onlara biz." ifadelerini kullandı.

"Hangi siyasi görüşten olursa olsun biz temel prensiplerde ittifak sağlamalıyız." diyen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Mutlaka dertlerimize çözüm bulmalıyız. Biz bu çözümü sizin önünüze koyduğumuz kanaatindeyiz. Yanlışımız varsa bize hatırlatın. Biz ders almaya hazırız. Biz konuştuğumuz kadar hatta daha fazla dinleme ihtiyacında olduğumuzu da biliriz. Biz onun için farklıyız. İnşallah bu farkı seçimlerde göreceğiz. Belediyelerde devrim mahiyetinde bir değişiklik meydana gelecek."

Karamollaoğlu, konuşmasının ardından partisinin Kocaeli'deki belediye başkan adaylarıyla vatandaşları selamladı.

23 Mar 2019 - 17:03 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.