SYKP'den Suruç anması

SYKP Kocaeli İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Suruç anmasında konuşan SYKP PM Üyesi Çetin Ak, “O gün geldiğinde adaletli olacağız ama merhameti kimse bizden beklemesin” dedi.

20 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan insanlık dışı katliamın üzerinden 2 yıl geçti. 33 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Kocaeli İl Temsilciliği tarafından bir anma etkinliği düzenlendi. Parti bürosunda gerçekleştirilen anma etkinliğine HDP’li eski Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca’nın yanı sıra siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı. Anma programı Suruç’ta hayatını kaybedenler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

MERHAMETLİ OLMAYACAĞIZ Saygı duruşunun ardından ilk olarak SYKP PM Üyesi Çetin Ak söz aldı. Türkiye’nin dört bir yanından Kobaneli çocuklara oyuncak götürmek için yola çıkan gençlerin mücadelelerini devam ettireceklerini ifade eden Ak, “SKYP üyesi Uğur Özkan şahsında hayatını kaybeden bütün Suruç şehitlerini saygıyla anıyoruz. Anıları mücadelemizde yaşayacak ve biz onların mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceğiz. Bilsinler ki o gün geldiğinde adaletli olacağız ama merhameti kimse bizden beklemesin” dedi.

DAYANIŞMAYA ÇAĞRI Çetin Ak sözlerini şöyle sürdürdü; “Yoldaşımız Uğur Özkan’ın ismini yaşatacağız. Burada bir Uğur Özkan kütüphanesi kurduk. İzmir’de de bununla ilgili bir çalışma yapıldı. Aynı şekilde Gazi Mahallesi’nde Uğur Özkan Parkı yapıldı. Her ne kadar faşistler ve polisler sürekli saldırsa da biz tabelamızı parka asmaya devam edeceğiz. Şimdi de Bahçelievler’de Uğur Özkan Gençlik Kültür Eve çalışmamız var. Bunun için sizlerle birlikte dayanışmaya ihtiyacımız var.”

KENDİSİNİ DEVRİMCİ MÜCADELEYE ADADI Ak’ın ardından söz alan Deniz Takak ise katliamda yaşamını yitiren SYKP Üyesi Uğur Özkan’a dair konuşma gerçekleştirdi. Özkan’ın kendisini devrimci mücadeleye adadığının altını çizen Takak, “Yoldaşımız Uğur Özkan üniversite öğrencisiydi. Devrimci mücadeleyi seçtiği için okuldan atıldı. İnşaatlarda çalıştı” dedi. Özkan’ın “Bugüne kadar sermaye için çalıştım. Bir gün de Kobaneli çocuklar için çalışacağım” dediğini aktaran Takak, “Uğur yoldaşımızın fikirleri sonsuza kadar yaşayacak” dedi. Konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi sahneledi.

NE OLMUŞTU? 20 Temmuz 2015’te, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla, Kobane’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Suruç’ta olan 300 genç, konakladıkları Amara Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaptıkları sırada bombalı bir intihar saldırısı meydana gelmişti. Canlı bomba saldırısı sonucu 33 kişi yaşamını yitirmiş, 100'ü aşkın kişi yaralanmıştı.

DOSYA SANIKSIZ! 33 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ikinci yıl dönümünde katliam mağdurlarının avukatları, yargılamaya tepki gösterdi. Avukat Gülhan Kaya, “Soruşturma nasıl büyük bir ciddiyetsizlikle başladıysa yargılama süreci de aynı ciddiyetsizlikle devam ediyor” dedi. Avukat Sevda Çelik Özbingöl ise, dosyanın sanıksız ve failsiz bırakılmak istendiğini vurguladı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ Saldırıda hayatını kaybeden isimler: Koray Çapoğlu, Cebrail Günebakan, Hatice Ezgi Sadet, Uğur Özkan, Nartan Kılıç, Veysel Özdemir, Nazegül Boyraz, Kasım Deprem, Alper Sapan, Cemil Yıldız, Okan Pirinç, Ferdane Kılıç, Yunus Emre Şen, Çağdaş Aydın, Alican Vural, Osman Çiçek, Mücahit Erol, Medali Barutçu, Aydan Ezgi Salcı, Nazlı Akyürek, Serhat Devrim, Ece Dinç, Emrullah Akhamur, Murat Yurtgül, Erdal Bozkurt, İsmet Şeker, Süleyman Aksu, Büşra Mete, Duygu Tuna, Polen Ünlü, Nuray Koçan, Vatan Budak, Mert Cömert.

#

20 Tem 2017 - 19:44 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.