SP Kadın Kolları çalışıyor...

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları İlçe Başkanları Toplantısını, İl Başkanlık Divanı Üyeleri ve İlçe Başkanlarının katılımıyla bugün gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün,  2016 çalışmalarının değerlendirilmesi ve 2017 yılının planlaması için bugün İlçe Kadın Kolları Başkanları ile  Güllüoğlu İzmit şubesinde kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından yaptığı açılış konuşmasında gündemi değerlendiren Şengün, “Millet olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bir acının yarasını saramadan, yeni bir acıyla sarsılıyoruz. Mevlana Hazretlerinin 743’üncü vuslat yıldönümünü kutladığımız günde Kayseri’deki patlamada şehit olan 14 evladımızdan ikisinin ateşi ilimize düştü. Suriye’de El Bab'da askerimize yapılan saldırılarda şehit sayımız 38'e yükseldi.  Bu acıların son bulması temennisiyle şehitlerimize Allah’tan rahmet,  tüm şehit annelerine, ailelerine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

"Ülkemiz, tarihi geçmişi ve engin tecrübesi ile büyük bir devlettir. Aziz milletimiz en zor dönemlerde, en zor badireleri hep atlatmıştır. Bu karanlık dönemi de, el ele, omuz omuza vererek atlatacaktır. Ne terörist unsurlar ne de terörü maşa olarak kullananlar, Milletimizin basiret ve feraseti,  güvenlik güçlerimizin sarsılmaz cesareti karşısında hiçbir zaman karanlık hedeflerine ulaşamayacaklardır.

İslam ülkelerinin ilerlemesinin Batılı güçler tarafından terör olayları ve daha nice oyunlarla durdurulduğunun altını çizen Şengün, “Güncel yanılgılara karşı uyanık olmalıyız. Batı, sıcak savaş yerine Müslümanları birbirine düşürmek istiyor. Bu sebeple de İslam’ın yaşanmasını tehlikeli olarak görüyor, İslam prensiplerinden uzaklaşmamızı istiyorlar. Zira İslam’ın özünden uzaklaşan Müslümanları birbirine kırdırmanın daha kolay olacağını biliyorlar. Bu yüzden vesayet savaşı çıkarıyorlar. Türkiye’den Hindistan’a kadar ırk ayrımı çıkardılar. Sonra Osmanlı tarihi boyunca savaşılmayan İran’la Türkiye’yi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. ‘Çarpıştırırsak, Ortadoğu bize kalır’ diyorlar.  Dolayısıyla onların bu oyunlarına karşı uyanık olmamız gerekiyor.” diyerek  ardından Suriye konusuna da değindi.

“Birlik adına yapılan uyarıların dikkate alınması gerekiyor.  Suriye’de 5 yıldır süren iç savaş sonucunda 600 bin civarında insan öldü.  Saadet Partisi olarak bu konuda ilk uyarı, iç karışıklığın ilk dönemlerinde yapıldı. ‘Suriye’de bu iş böyle gitmez, siz bu işe girerseniz altından kalkamazsınız” denildi. Sonra ne oldu? 600 bin insan öldü. Sonunda ‘bu iş olmuyor biz Esad ile masaya oturacağız’ diyorlar. Bu kadar insan ölmeden oturulmuş olsaydı bu kaos yaşanmazdı.

Moskova’da İran ile bir araya gelinmesini,  takibi yapılır ve yanlış yollara gidilmezse, güzel bir adım olarak görüyoruz. Zira İslam Birliği’nin tesis edilmesi yolunda atılacak her adım, geç kalınmış olmakla birlikte bizi mutlu eder. “diyen Şengün, “Bu yolda atılacak önemli adımlardan bir diğeri de, Avrupa Birliği ülkelerinin teröre verdiği destekten ötürü hükümetin görüşmeleri kesmesi olur. ‘Biz bir hata yaptık. Fakat baktık ki, bu iş yürümüyor. Siz farklı bir medeniyete sahipsiniz. Sizin aile yapınız, inancınız her şeyiniz bizden farklı diyerek’  Avrupa’nın bizimle bir alakası olmadığını artık görmeleri lazım. Zaten Avrupa da ‘biz sizi AB’ye almayız’ diyor. Bizimkiler ise ‘siz istemeseniz de biz gireceğiz’ diyorlar.  Peki, ne zaman alırlar? Ancak onlara benzersek alırlar.  Allah bizi böyle bir felaketten korusun. “ ifadelerini kullandı.

Sonrasında 2016 çalışmalarının değerlendirilmesi, 2017 yılının planlaması, İlçe Başkanlarının görüşlerinin alınması ve hedeflerin verilmesiyle toplantı devam etti.

#

28 Ara 2016 - 12:53 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.