SP bu kez ekonomiye değindi

Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Samet Gürsoy “Ekonomik sıkıntıyı sonuna kadar yaşayan bireyler ne yazık ki sosyal haklardan, daha refah bir yaşamdan da yoksun bırakılıyor” dedi.

Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Gürsoy, bu kez de asgari ücret tutarı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gürsoy yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz gün asgari ücret tespit komisyonu görüşmelerini tamamlayıp belirledikleri asgari ücret tutarını kamuoyuna açıkladılar. Bu çalışmanın neticesinde asgari ücret tutarı 2019 yılı için 2020 TL net ücret olarak belirlendi. Ne yazık ki belirlenen zam ile asgari ücret yoksulluk sınırının altında kaldı. İşçimiz bu duruma mahkum edildiği gibi emekli, esnaf, çiftçi, memur da yoksulluk sınırının altında gelir ile yaşamını devam ettirmek mecburiyetinde kalmaktadır. İktidarın asgari ücreti 2023 TL belirlememesi de bizi şaşırttı! Bu zamlardan hazır seçim üstü kendilerince bir kahramanlık destanı da bekliyorduk! İktidar 2023 güçlü Türkiye hayalleri kurarken insanımıza reva gördüğü asgari ücret ne yazık ki 2020TL olmuştur” dedi.

HOYRATÇA SATIYORLAR!

Konuşmasının devamında İzmit Belediyesi’nin satışa çıkardığı arsalar hakkında konuşan Gürsoy “İzmit Belediyesi 2 milyon civarında bir değere sahip olan arsaların satışa çıkarıldığını duyurdu. Yerel seçimler öncesi yapılacak olan bu ihale sağlıklı değildir. Belediye kaynaklarını savurganca harcamada mahir olan yöneticiler, kaynaklar bittiğinde gözlerini satışa çıkaracakları yerlere dikerler. Her ortamda belediyenin parasını, malını dikkatli kullanmakla övünen belediye başkanı bugün hangi vicdani kararla arsa satma yolunu tercih etmiştir. 2018 yılı için ayrılan 255 Milyonluk bütçeyi ne çabuk tarumar ettiniz de şimdi arsa satma telaşındasınız. Bu satışın yerel seçimlerin öncesinde yapılması da ayrıca düşündürücü bir husustur. 15 yıldır yapılanın kısa özeti bugün yaşananlardır. Kaynaklar talan ediliyor, faydaya dönüştürülmüyor ve de sattıkça satıyorlar” diyerek konuşmasını tamamladı.

#

26 Ara 2018 - 12:33 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.