“Silahlı kamp uyarılar ciddiye alınmalı”

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Serdar Kaman, “Bazı şirket ve sözde STK’ların legal görünümlü illegal bir yapılanma olması ihtimaline ve Türkiye’de yaşanan anormal sivil silahlanma sürecine dair uyarılar ciddiye alınmalıdır’’ dedi

İYİ PartiKocaeli İl Başkanı Dr. Serdar Kaman da “Silahlı eğitim verilen kamplar” iddiaları konusunda bir açıklama yaptı. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Disiplin Kurulu Başkanı Cumali Durmuş Kocaeli’de de silahlı kamplar olduğunu iddia etmişti. Bu konunun yetkililer tarafından hafife alındığını belirten Başkan Kaman şunları söyledi: ‘’İYİ Parti Genel Merkezi nezdinde ülkemizin çeşitli yerlerinde “silahlı eğitim verilen kamplar” olduğu ifade edilmiştir. Aynı ifadeyi ilimiz eski milletvekili İYİ Parti Disiplin Kurulu Başkanı Cumali Durmuş partimiz ilk yönetim kurulu toplantısı öncesinde yerel basın mensuplarımıza tekrar etmiş ve ilimiz yetkililerine uyarıda bulunmuştur.

Bu iddiaların üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele ilçemizde bulunan ve özellikle AKP tarafından parti üyesi gençlere eğitim çalışmalarının yapıldığı gençlik kampı olarak kullanılan “Diriliş Kampı” adındaki kuruluşta basın mensuplarına basın açıklaması yaparak bu ifadeleri çürütmeye çalışmıştır. İktidar, partimizin dikkat çektiği “uluslararası savunma şirketi” ve “özel harekat” gibi ünvanları kullanan şirket ve sözde STK’arın legal görünümlü illegal bir yapılanma olması ihtimaline ve Türkiye’de yaşanan anormal sivil silahlanma sürecine dair uyarılarını ciddiye almalıdır.

Belirtmek isteriz ki geçtiğimiz 15 yıllık AKP iktidarları döneminde, muhalefet partileri ve toplum önderleri benzer çeşitli konularda tedbir alması için iktidara uyarıda bulunmuş lakin yetkililerin hiçbir düzeltici veya önleyici faaliyet yaptığı görülmemiştir. Özellikle o gün adı “cemaat” bugün ise iktidarın koyduğu isim ile “FETÖ - Fetulah Terör Örgütü” konusunda muhalefet partilerinin ve hatta bazı kamu yöneticilerinin hiçbir uyarısı dikkate alınmamış ve 15 Temmuz hain darbe girişimi ile milletimiz karşı karşıya kalmıştır. Ülkemizin huzur ve selameti dışında hiçbir beklentisi olmayan biz muhalefet partileri yaptığımız uyarıların ve iddiaların daha ciddiye alınmasını, arkasının ciddiyetle araştırılmasını talep etmek hakkına sahibiz. Bu konuda bir gençlik kampında gazetecileri piknik havasında gezdirmek en basit tabiri ile bahse konu sorunu hafife almaktır. Ülkemizin her açıdan İYİ’leşmeye ihtiyacı var. Türkiye’nin güzel geleceği için çalışan bir siyasi parti olarak bugün kü iktidardan beklentimiz, bu tip önem arz eden konularda daha ciddi davranılması ve konuların üzerine hassasiyetle gidilmesidir."

12 Oca 2018 - 13:52 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.