Serpil Yılmaz’a CHP’den cevap geldi

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz’ın Millet İttifakı ile ilgili söylemlerine CHP’den cevap geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz’ın Millet İttifakı ile ilgili söylemlerine cevap verdi. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, sabah katıldığı bir programda,“ Çift taraflı bir seçime gidiyoruz. Bir tarafta Kandil uzantısı, Pensilvanya’nın taşeronu olan, Erbakan hocamızın evladına bile sahip çıkmayan, ezanı ıslıklaya, milletin değerleriyle dalga geçen partilerin olduğu zillet ittifakı var. Diğer tarafta ise vatan uğruna canını feda edecek Cumhur İttifakı var. Bizler vatan sevdalıları olarak 31 Mart’ta ittifakımızı zafere taşıyacağız.  Bu birliktelik pazara kadar değil mezara kadardır” ifadelerini kullanmıştı.

“GEÇMİŞİ UNUTMUŞLAR”

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Çok uzağa gitmeye gerek yok. Daha birkaç yıl öncesine kadar yani iktidar ile FETÖ’nün yollarını henüz ayırmadığı, iktidarın barış söylemleri altında sınır kapılarında PKK terör örgütünü davul zurnalarla vatan sınırlarımıza soktuğu zamanlarda CHP ile birlikte AKP’ye en ağır eleştiriyi yapanlar, bugün geçmişte yaşananları çabucak unutmuş durumda. Politika, siyaset, ideoloji bir yana vatan millet çıkarlarını arka plana atarak AKP, her gün farklı bir hakarete varan söylem ile Millet İttifakı’na saldırma çabası ve gündeme gelme çabası içindedir.

“KANDIRILDIK DEMEYECEĞİZ”

AKP İl Kadın Kolları Başkanı Sayın Serpil Yılmaz da aynı hataya düşerek üzülerek okuduğum bir takım söylemlerde bulunmuş. Kendisi ve tüm kamuoyu ile paylaşmak isterim ki Millet İttifakı, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti iş birliği ile oluşan bir ittifaktır. Dil, din, ırk ve başka farklılıkları gözetmeksizin ülkemizin ekonomik kalkınmasını, huzurunu, barışçıl siyaset dilini görmek isteyen her vatandaşımızın oyuna talibiz. CHP’nin de İYİ Parti’nin de FETÖ, PKK gibi herhangi bir terör örgütü ile geçmişte bir işbirliği, aynı yağmurda ıslanmışlığı, kısacası yarın öbür gün ‘Kandırıldık’ diye açıklama yapmasını gerektirecek bir birlikteliği yoktur, olmamıştır, olmayacaktır.

“TERÖRLE İŞBİRLİĞİ YAPANLAR…”

Aksine Cumhuriyet Halk Partisi geçmişte yapılan bu işbirliklerin her zaman karşısında olmuş, vatanın ve milletin güvenliği hususunda iktidarı uyarmıştır. Hayatımız boyunca karşısında durduğumuz terör örgütleri ile bu terör örgütleri ile zamanında iş birliği yapanlar tarafından bugün ilişkilendirilmek trajikomik bir hal almıştır. Ezan ıslıklama konusuna gelince ise, Sayın Serpil Yılmaz sanırım ki 8 Mart’ta Taksim’de yaşanan protesto gösterisine atıf yapmaktadır. Ancak partinin ileri gelenlerinin söylemlerinden kafalarını kaldırmayıp gerçekleri göz ardı ettiklerinden ve gündemi takip etmediklerinden, orada yaşanan ıslıklı protestonun polisin müdahalesi sebebi ile olduğunun ve Ezan ile ilişkili olmadığının hatta ve hatta ‘Ezanı protesto ettiler’ şeklinde haber yapanların, beyanat verenlerin hepsinin kamuoyu önünde kadınlardan özür dilediğinden bir haber.

“SARAYA DEĞİL VATANDAŞA HİZMET”

Bizler hiçbir zaman aklımızı kiraya vermedik. Asla kandırıldık demedik, kandırıldık diyenlerin arkasına da sığınmadık. Bizler vatanımız, milletimiz için, vatandaşımızın refahı için, barış içerisinde, ekonomik kalkınmayı sağlamış bir şekilde yaşayan bir Türkiye için Millet İttifakı içerisinde yer alıyoruz. Saraylara değil, vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Kadınlarımızın toplum içerisindeki yeri, refahı, hak ve özgürlükleri için savaşıyoruz. Geleceği inşa eden kadınlarımızın hele ki içinde bulunduğumuz bu zor dönemde nefret söylemlerine, yanlış beyanların arkasına sığınarak gerçek sorunlarına  ses çıkarılmamasına ihtiyacı yok. Kamuoyunun nezdinde bir kez daha tüm kadınlarımızı Millet İttifakı çatısı altına davet ediyorum”

16 Mar 2019 - 16:23 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.