Şener İnce Hürriyet'e cevap verdi; 'Sapı anana... diyenlerden ahlak dersi öğrenecek değiliz'

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet hakkında ‘camiye ayakkabıyla girdi’ iddiasında bulunan AK Parti İzmit Belediye Meclis üyesi sessizliğini bozdu Hürriyet’e yüklendi,’’ sapı anana... diyenlerden ahlak dersi alacak değiliz’’ dedi.

AK Parti İzmit Belediye Meclis üyesi Şener İnce geçen gün kendisine ait sosyal medya hesabından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e yüklenmiş, Fethiye köyünde camiye ayakkabı ile girdiğini ileri sürmüştü. İnce’nin bu çıkışı infiale yol açarken, CHP ve İyi Parti kanadından sert açıklamalar yapılmıştı. CHP ve İyi Partililer Meclis üyesi İnce’ye yüklenmişti. Belediye Başkanı Hürriyet Fethiye köyüne tekrar giderek acıkmalarda bulunmuş, İnce hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etmişti. Hürriyet’in ve CHP ile iyi Partililerin bu çıkışlarının ardından İnce sessizliğini kendisine ait sosyal medya hesabından bozarak eleştirilere sert bir üslup ile cevap verdi. İnce açıklamasına şu sözlerle başladı,’’Yapmış olduğumuz paylaşım neticesinde iki gündür gündem olan İzmit Belediye Başkanı Fatma Hanım’ın Cami’ye ayakkabı ile girme konusu hakkında tarafıma yapılan eleştiri, hakaret ve suçlamalara cevap vermem zaruri olmuştur. Herkesçe malum olan hadiseye şahsım Meclis Üyesi sıfatımdan ziyade bir Din Görevlisi, bir Müslüman olarak karşılık verme ihtiyacı duydum ve İzmit Belediyesi Muhtar Koordinatörü Süleyman Şen’in paylaşımına istinaden buradaki vaziyete karşı görüşlerimi bildirdim ve halen bu görüşlerimin arkasındayım’’ dedi.

‘’SEVİYENİZİ ORTAYA KOYDUNUZ’’

İnce açıklamasını şu sözlerle devam etti,’’ Şimdi sormak istiyorum: Bu fotoğrafları “CAMİ ZİYARETİ” adı altında resmi sosyal medya hesaplarınızdan paylaşan sizlersiniz, gelen tepkilerden sonra bu fotoğrafları neden kaldırdınız? Yıllarca Cami olarak kullanılmış, hala iç tefrişatıyla Cami ve Mescit görünümünden başka bir şekilde tasvir edilemeyecek, mihrabıyla, halısıyla, dubardaki ayeti kerimesiyle, ayakkabılığıyla, yıllarca secdegah olmuş bu mekan Cami hükmündedir bunu hiç düşünemediniz mi? Köy Camii’nde de yaptığınız ziyaret fotoğrafları da işi kurtarma adına paylaştınız ve bu sebeple gördük ki Cami’ye de baş örtünüz olmadan girdiğiniz görülmektedir, Allah’ın evine tesettürsüz bir şekilde girmeye hiç haya etmediniz mi? Seçimlerden önce köy ziyaretlerinde ahıra dahi girerken başınızdan eksik etmediğiniz başörtüsünü, seçimlerden sonra Camide dahi örtmekten neden erindiniz? Beni telefonla aradığınızda “Sayın Başkan siz bana sitem edeceğinize sizi Mescit hüviyetinde bir yere ayakkabı ile sokan, sizleri fotoğraflayıp servis edenlere kızın, sizi yönlendiren çalışma arkadaşlarınıza sitem edin” dediğimi de kamuoyunun bilmesini isterim? Tüm bu yaşananlardan sonra insanın aklına şu soru gelmiyor değil “Yoksa sizlerin asıl amacı bu gündemi sıkışıp kaldığınız Cedit meselesinden kurtulmak için kullanmak mı?” Sizden ahlak öğrenecek değiliz! Dini mekânlara ve materyallere sizin hassasiyetiniz sizi, bizim hassasiyetimiz bizi bağlar. Biz bu hassasiyetle, sizleri daha dikkatli olmaya davet etmekten öteye geçip hakaret etmedik, siz ise maalesef basın açıklamalarınızda kişilik haklarımıza saldırarak “İmansız, Ahlaksız, Cahil, Kepaze” gibi yakışıksız sözlerle ahlak seviyenizi ortaya koydunuz. Bu davranışınız neticesinde bizlerinde Hukuk yoluyla size hesap soracağımızı bilmenizi isterim.

‘’CAMİ DERLERSE ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ?’’

Meclis üyesi sözlerini şu cümlelerle tamamladı,’’ Bütün bunların üzerine bize ahlak dersi veren Fatma  Hanım’ın zamanında TBMM’de peş peşe kabine girip seri şekilde oy kullanan Ak Partili erkek vekillerin fotoğrafından “3 erkek vekil bir kabinde ne yapıyor?” şeklinde gayri ahlaki sonuçlar çıkarabildiğini  gördük ayrıca, “Sapı anana, kökü babana g.” gibi paylaşımlar yapan sizlerden ahlak öğrenecek değiliz! Şimdi bütün bu gerçekler ortadayken çıkıp bana “Bedel ödeteceğinizi” söylüyorsunuz. Unutmayın Fatma Hanım, biz zamanında üniversitelere başörtüsü nedeniyle alınmayanların, sakallı diye işten atılanların arasından geldik. Türkiye’nin bu karanlık günleri geride bıraktığını düşündüğümüz anda mecliste partinizin temsilcisi bir milletvekili çıkıyor, “Haddini bildirin bu kadına” diyor. İzmit’te siz ortaya çıkıyor, “Bedel ödeyeceksin” diyorsunuz. Unuttuğunuz tek şey, biz dün olduğu gibi bugün de hak yolunda bedel ödemeye hazırız. Korku imparatorluğu kurarak, çevrenize kimi toplarsanız toplayın, kaç kişiyle saldırırsanız saldırın, biz doğru bildiğimizden şaşmayacağız. Ne köy halkımıza, ne de muhtarımıza bir ithamda bulunmamışken, kurnazca onlara hakaret etmiş yaygarası kopararak asıl halkı kin ve nefrete sevk eden sizlersiniz. Hodri Meydan, İçinde bulunduğunuz suçluluk psikoloji ile tüm ekibinizle beraber şahsıma başlattığınız linç kampanyasından korkmuyorum, halkımızın ve konuyu objektif değerlendiren herkesin yanımızda olduğunu biliyorum ve sizlere meydan okuyorum, Haydi gelin, herhangi bir İlkokulda 1.Sınıf Öğrencilerine bu fotoğrafların ne olduğunu soralım? Ardiye ve Yatakhane seçeneği çıkarsa ben siyaseti bırakıp sizden ve İzmit halkından kamuoyu önünde özür dilemeye hazırım. Ama çocuklar dahi bu fotoğraflara Cami derlerse, siz özür dileyip Siyaseti bırakacak mısınız?

08 Ara 2019 - 16:34 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.