Sancaklı, Çölaşana tepki gösterdi; "Boşnakların inancını kimse sorgulayamaz"

Sözcü gazetesindeki köşe yazısında; “Bosna gibi müslüman ayaklarına yatıp bizi sömüren uyanıklar var” ifadesiyle tepki toplamış olan Emin Çölaşan’a, Kocaeli Milletvekilimiz Saffet Sancaklı resmi Twitter hesabından cevap verdi.

Sancaklı, Çölaşana tepki gösterdi; "Boşnakların inancını kimse sorgulayamaz"
Haber albümü için resme tıklayın

Saffet Sancaklı'nın yaptığı açıklama şu şekilde;

"12.07.207 tarihli Sözcü Gazetesindeki köşesinde “KKTC, Azerbaycan, din kardeşlerimiz vesaire!” başlıklı yazısında Emin Çölaşan isimli sözde gazeteci “Bosna gibi müslüman ayaklarına yatıp bizi sömüren uyanıklar var” ifadesi ile haddini aşan cümleler sarf etmiş, müslüman kalmak adına en ağır bedelleri ödemiş Boşnakların inancını sorgulama cüretini göstermiştir. Evlad-ı Fatihan yurdu olan Bosna’nın nüfusunun yarısını oluşturan Boşnakların inancını sorgulamak hadsizliğini gösteren sözde gazeteci müsveddesine aslında cevap vermemek, dikkate almamak icap eder.

Çünkü bu şahsın arşivine baktığınızda birbiriyle çelişen, birbirine zıt yazılarla dolu bir arşiv ile karşılaşırsınız.

6 Kasım 1997’de Hürriyet Gazetesinde Boşnak halkını “Bosna Savaşı sırasında orada eziyet ve zulüm gören din kardeşlerimiz” olarak tanımlayan bu şahıs, Srebrenitsa Katliamının yıl dönümünden bir gün sonra Boşnakların inancını sorgulamaya kalkmış, “Müslüman ayağına yatan” ifadesi ile Boşnaklara hakaret etmiştir!

Boşnaklar, müslüman olmanın Türklük kabul edildiği coğrafyada “müslüman kalabilmek” adına türlü acılar çekmiş, soykırıma tabi tutulmuştur.

Çölaşan ile benzer düşüncedekiler şunu çok iyi bilsin ki;

Bosna, Evlad-ı Fatihan yurdudur! Bilge Kral Aliya’nın emanetidir!

Sizin gibilere inat “Türkiye için dua etmeden önce seccademi kaldırmam” diyen Bosnalı teyzeler hep var olacak!

Bu hadsiz ve talihsiz yazıyı yazan Emin Çölaşan’ı kınıyor ve tüm kamuoyu önünde özür dilemesini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Saffet Sancaklı

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili "

#

13 Tem 2018 - 18:11 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.