Şanbaz Yıldız'dan Ayasofya mesajı

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasına ilişkin mesaj yayımladı

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasına ilişkin mesaj yayımladı.

Yıldız'ın açıklamaları şu şekilde; 

"Ayasofya Camii, 1453 yılında İstanbul'un fethi sonrası imam olarak kıldırdığı ilk cuma namazına müteakip, Fatih Sultan Mehmet tarafından vakfedilerek camiye çevrilen Türk ve İslam alemi içinbüyük öneme sahip ve İstanbul'un Fethi'ni temsil eden en önemli sembollerden biridir. Bunun yanısıra zaman içerisinde bir külliyeye dönüşen Ayasofya Cami, tarih boyunca eşine rastlanmayan bir özenle Osmanlı Devleti'nin en gözde mabedi olarak işlev görmüş, 481 yıl cami olarak kullanılmış ve Türk milleti nazarında daima fethin aziz hatırası olarak anılmıştır.

481 yıl Müslümanlar için cami olarak kullanılan ve Türk-İslam tarihinin dönüm noktalarından birini ihtiva eden ve fethin sembollerinden biri olan Ayasofya Camii, 1934 yılından itibaren müze olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Bununla birlikte günümüz toplumsal ve tarihsel gereklilikleri ile milli şuurumuzun diri tutulması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Ayasofya Camii'nin Müslümanlar için toplu ibadethane olarak kullanılması bir gerekelilik arz etmektedir.

İYİ Parti Grup Başkan Vekilimiz İzmir Milletvekilimiz Musavat Dervişoğlu, İstanbul’un Fethi’nin sembollerinden biri olan Ayasofya Camii’nin Müslümanlar için toplu ibadete açılması hususunda gerekli çalışmaların yapılması amacıyla Meclis Başkanlığı’na bir Meclis araştırması önergesi verdi. MHP ve HDP’nin çekimser AKP’nin ise ret oylarıyla önerge kabul edilmemiş olsa da sonrasında Danıştay'ın iptal kararı ile Ayasofya Camii'nin tekrar toplu ibadete açılması bizleri ülkemiz, milletimiz ve kutsal değerlerimiz adına mutlu etmiştir.

Müze olarak tanımlanan Ayasofya'mızın Camii olarak geç de olsa yeniden ibadete açılması yolunda gayret gösteren tüm yetkilileri tebrik ediyor alınan kararın ülkemize ve İslam alemine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

#

11 Tem 2020 - 14:10 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.