Saadet Partisi’nde Abdullah Gül rahatsızlığı!

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı için çalışmalar yapan Saadet Partisi tabanı aday olarak Karamollaoğlu'nu istiyor

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde partilerin aday belirleme çalışmaları devam ediyor. CHP, HDP, Saadet Partisi ve İyi Parti yönetimleri arasında süren görüşmelerde Abdullah Gül’ün ortak aday olarak gösterilmesi tartışılıyor. Gül’ün bayraktarlığını Saadet Partisi üstlenirken, parti tabanında Gül’e karşı huzursuzluk olduğu öğrenildi.

Gül, çatı aday görüşmeleri sürerken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile birlikte Necmettin Erbakan Ödül Töreni’ne katıldı. Törende ödül vermek için sahneye çıkan Gül, yaptığı konuşmada Erbakan’ın herkesin üzerinde emeği olduğunu belirterek şunları söyledi: “Şüphesiz ki onun hatırası yaşıyor. Hepimizde büyük hakkı var. İslam aleminde büyük hakkı var. Zaten gün geçtikçe önemi daha da artıyor ve artacaktır.” Parti yönetimi Gül’ün adaylığı konusunda ısrarcı davranıyor.

Tabanda ise Gül ismi rahatsızlık yarattı. Parti tabanı, Cumhurbaşkanı adayı olarak Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nu görmek istiyor.

Saadet tabanında, Abdullah Gül’ün 2001 yılında Fazilet Partisi’ni bölüp Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç’larla birlikte AKP’yi kurduğu hatırlatılıyor. Gül’e karşı tavrın bir nedeni de Abdullah Gül’ün Tayyip Erdoğan’dan farklı görülmemesi. İki ismin de geçmişte beraber yürüdüklerini hatırlatan partililer, Abdullah Gül’e oy vermenin Erdoğan’a oy vermek anlamına geleceğini düşünüyor.

Abdullah Gül’ün aday gösterilmesi durumunda bir bölümün oy kullanmayacağı değerlendiriliyor. Gül’e karşı tabandaki tepkiler, Necmettin Erbakan Ödül Törenine’de yansıdı. Karamollaoğlu’na yoğun ilgi gösterilip coşkuyla alkışlanırken, Abdullah Gül salonun bir kısmı tarafından alkışlanmadı.

Aydınlık

26 Nis 2018 - 09:02 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.