Purçu, 'CHP romanlara değer veriyor'

Roman mahallelerine çıkarma yapan CHP’liler 16 Nisan da gerçekleşecek olan referandumda neden hayır denmesi gerektiğini anlattılar.

Roman mahallelerine çıkarma yapan CHP’liler 16 Nisan da gerçekleşecek olan referandumda neden hayır denmesi gerektiğini anlattılar. Tavşantepe Kireçocakları ve Yenidoğan Serdar mahallesine giden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, il yöneticileri Harun Yıldızlı, Naim Keskin ve Bilgi Dehmen, Referandum Koordinasyon Kurulu Başkanı Bozkurt Uslu ve kurul üyesi Hamiyet Göksu, Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Pekyörür, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Bal, meclis üyeleri, ilçe yöneticileri Tavşantepe Kireçocakları ve Yenidoğan Serdar mahallelerinde roman vatandaşların sorunlarını dinlediler, hayır oyu istediler. Konuşmasında sık sık romanca konuşan Purçu ben sizin çocuğunuzum bana sahip çıkmaya mecbursunuz dedi. CHP’nin romanlara değer verdiğini dile getirdi.

PURÇU İÇİNİZDEN BİRİ

Buraya sizin içinizden, dilinizden anlayan sayın vekilimiz Özcan Purçu ile geldik diyerek konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Bu referandum seçiminde herhangi bir baskı altında kalmadan hayıra oy kullanmanızı bekliyoruz. Çünkü getirilmek istenen sistem ülkeyi çok kötüye götürecek. Burada kendimiz yada partimiz için oy istemiyoruz. Ülkenin geleceği, çocuklarımızın torunlarımızın geleceği için oy istiyoruz. Bu bir memleket meselesidir. İyi tartıp oylarınızı ona göre kullanın” ifadelerini kullandı.

ROMANLARIN İLK DEFA SANDALYESİ OLDU 

İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay’ın ardından konuşan TBMM Başkanlık Divan Katip üyesi CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise CHP’nin roman vatandaşlara değer verdiğini dile getirerek, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa 2015 yılında bir roman çocuğunu CHP milletvekili yaptı. Bunu roman vatandaşlara değer verdiği için yaptı. CHP sayesinde ilk defa romanların bir sandalyesi oldu. Alın işte size gerçek bir roman açılımı “ dedi.  Bu yola vatan için çıktık diyen Purçu, “Kendimiz için, partimiz için oy istemeye gelmedik. Oyu ülkemizin geleceği için istiyoruz “diye konuştu. Çocukların mutlaka okutulmasını isteyen Purçu, “Çocuklarınızı mutlaka okutun. Buarad üniversiteye giden kaç çocuk varsa eğer okutamıyorsanız hepsine bursu ben vereceğiz. Ayrıca çocuklarınızı erken evlendirmeyin “ dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ROMAN MAHALLELERİNDE KENTSEL FELAKETE DÖNÜŞTÜ 

Türkiye’nin her bölgesini gezdiğini söyleyen Purçu, “Türkiye’nin her bölgesindeki bütün roman mahallelerini yıkıyorlar. Hükümetin gözü roman mahallelerinde. Türkiye’nin her yerinde rant var. Kentsel dönüşüm roman mahallelerinde kentsel felaket haline geldi. Biz her zaman yanınızda, arkanızdayız. Ama sizde bana sahip çıkacaksınız. Buna mecbursunuz “ dedi. Ben sizin adınıza milletvekili oldum diyen Purçu, “Sizin dertleriniz için mecliste çırpınıyorum. Birbirimize sahip çıkacağız. Biz insanca yaşamak için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

BAŞBAKANA BİZ SAHİP ÇIKACAĞIZ 

Başbakan Binali Yıldırım’a gönderme yapan Purçu, “Başbakan Yıldırım ben gereksizim, evet verin gereksiz olduğumu onaylayın diyor. Biz hayır oyu vererek başbakana, bakanlara hepsine sahip çıkacağız. Cumhurbaşkanını, başbakanı, Devlet Bahçeliyi, Kemal Kılıçdaroğlu’nu vb. sevebilirsiniz ama vatanımızdan daha çok kimseyi sevemezsiniz “ dedi. 2 yıldır mecliste mücadele verdiğini dile getiren Purçu, “2 yıl içerisinde tam 90 önerge verdim. Ama bu hükümet bir tanesini bile kabul etmedi. Bir tanesini kabul ettik desinler bende evet vereceğim” ifadelerini kullandı.

#

22 Mar 2017 - 21:37 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.