“Ne ekip oluşturdu ne...” Hürriyet'e daha önce kimse böyle yüklenmemişti!

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'e yönelik ağır eleştirilerde bulundu

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilk kez bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Güney'e toplantıda ilçe yöneticileri de eşlik etti. Ali Güney'in hedefinde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet vardı.

Güney, şunları söyledi: "Malumunuz ki, çok dar bir takvimde İlçe Başkanlığı görevini üstlendim ve yine kısa zamanda yönetim ile yürütme kurullarımızı oluşturduk.

Hemen ardından seçim çalışmalarımıza başladık ve sizlerle çok sık bir araya gelme fırsatımız bu nedenle olmadı. Bundan böyle siz değerli basın mensuplarımızla belirli aralıklarla bir araya geleceğiz inşaallah. Bilindiği gibi 31 Mart’ta milletimiz İzmit’te bize meclis çoğunluğunu da vererek, çok güçlü bir muhalefet görev ve sorumluluğunu tevdi etti. Milletimizin takdiri her zaman başımızın tacıdır. Bu nedenle bu görevi de layıkıyla yerine getirmek için çalışacağız. Umuyor ve diliyorum ki, bu 5 yıllık sürecin ardından yeniden halkımızın gönlünü kazanmayı başaracağız.

EKİBİNİ KURSUN DİYE BEKLEDİK

Önümüzdeki süreçte teşkilat iç yapılanmamıza eğilip, gerekli çalışmaları yapmak için hazırlanıyoruz. Tabi, bu süreçte yeni seçilen belediye başkanını da dikkatle takip ediyoruz. Biz olgunluk gösterelim istedik, bekleyelim Başkan ekibini kursun, kendisini ve Belediye’yi önümüzdeki beş yıllık sürece hazırlasın ve İzmit hizmetten mahrum kalmasın. Bu sebeple ne Meclis Üyelerimiz ne de teşkilatlar olarak bizler elimizden geldiğince ılımlı ve yapıcı muhalefet yapmaya özen gösterdik.

ŞİŞLİ BELEDIYESI'NDEN EKİP GETİRDİ

Ancak geçen yaklaşık iki aylık süreçte görünen o ki, Fatma Hanım seçildiği makama henüz hazır olamadığı gibi işleri de toparlamakta zorlanıyor. Seçim biter bitmez bizler mahalle mahalle gezip, muhtarlarımızla bir araya gelip, talep ve beklentilerini öğrenmeye çalışırken; Sayın Hürriyet, yememiş-içmemiş, adı yolsuzluklarla anılan Şişli Belediyesinden bir ekip getirip, usulsüz bir şekilde geçmiş dönem evraklarında usulsüzlükler aramaya koyulmuştur.

VARSA BELGENİZ AÇIKLAYIN 

Gece yarılarına kadar süren bu araştırmalar sonucu ortada hala bir somut belge, bilgi olmadığı gibi yalnızca çamur at, izi kalsın mantığı ile iftiralar ve karalamalar ortaya savrulmuştur. Oysa ki, İzmit hizmet beklemektedir. İzmit’te seçim sonrası neredeyse iki ayı geride bırakıyoruz. Sayın Hürriyet, ne çalışma ekibini oluşturmuş, ne de mevcut kadroyu harekete geçirebilmiştir. Bütün yetkileri Sayın Hürriyet kendinde toplamış, her şey olduğu gibi durağan hale gelmiştir.

Fatma Hanım’ı buradan uyarıyoruz, sizler pek alışık değilsiniz ama bulunduğunuz makam laf değil, iş üretme makamıdır, elinizde geçmiş dönemlere ait yapılan usulsüzlükler adına bir belgeniz varsa buyurun kamuoyunun bilgisine sunun ve gereğini yapın, aksi halde boş laflarla iftiralar atarak menfi algı oluşturma çabasından vazgeçin.

Şişliden getirdiğiniz denetleme ekibine gelince Şişli Belediyesinin yolsuzluklarla ayyuka çıkmış hali ortadayken bu ekip yolsuzluk tespitinden ziyade size ancak yolsuzluk nasıl yapılır dersi verir, sizde bu dersin talebesi olmaya namzetseniz onu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

SALDIRGAN ÜSLUP

Biz kimsenin boğazını sıkmıyor, açık kovalamıyoruz.  Hatta söylediğimiz gibi partililerimize yönelik suçlamalarına rağmen yapıcı olmaya, henüz yeni bir belediye başkanı olduğu için anlayışlı davranmaya çalışıyoruz. Ama Fatma Hanım her fırsatta saldırgan üslubunu takınmayı, iftiralarla dolu beyanatlarıyla daha ilk icraatlarında dahi sınıfta kalmayı tercih etmektedir. “Ramazan Programlarını geçmiş döneme göre daha ucuz yaptık, Belediyenin parasına sahip çıktık” diyen Başkan’ın Ak Parti’nin yükselttiği hizmet çıtasını aşma endişesini anlayışla karşılıyor, bu anlamda işinin zor olduğunu biliyoruz.

Bizim dönemimizde Ramazan Programları 52 mahallenin tümünde yapılırken, bu dönem bu sayının yarısı kadar mahallede Ramazan Programları düzenleniyor ve yapılan programlar kalite ve içerik zenginliği açısından kıyas kabul etmiyor.

CHP ÇÖP ÇUKUR ÇAMURDUR

Evet, Fatma Hanım bu performansıyla Belediye kasasından az para çıkmasını sağlayabilir zira hizmet etmezseniz para da harcamazsınız.

Tasarruf ile hizmetten kaçmayı ayırt edemeyen Başkan yine tasarruf yapmayı planlamış olacak ki, Nevzat Doğan Başkanımızın seçimlerden önce planladığı ve alt yapı çalışmaları biten köy yollarının yapılmasını içeren ihale yapılmasına rağmen, hemen seçimlerden sonra ihale Fatma Hanım tarafından iptal edilmiştir, işte buyurun hizmet bekleyen köy yollarımızdan bazıları:

Bu fotoğraflardan sonra CHP ÇÖP, ÇUKUR ve ÇAMUR demektir dediğimiz zaman bize kızıyorlar, işte manzara ortada. İzmit Belediyesinin tez zamanda bu ihaleyi tekrar etmesini ve köy yollarını imar etmesini bekliyoruz, meselenin sonuna dek takipçisi olacağımızı da bilmelerini istiyoruz.

Tabi Başkan Hanımın aklı hizmette değil, onun gündemi başka, seçim öncesi taktığı gülen kadın maskesini çabuk çıkaran Sayın Hürriyet seçildikten sonra parti rozetini çıkarıp, herkesin başkanı olacağını söylemişti.

Bu sözlerin inandırıcı olması için etrafa gülücük ve kalpler dağıtmak maalesef yeterli olmuyor.

BIRAKIN HERKESİN BAŞKANI OLAMAYI...

CHP İl Binasında İzmit’le ilgili basın toplantıları düzenleyerek, belediyede elde edilen bilgilerle burada İl Başkanına, meclis üyelerine şov yaptırmak, “Herkesin Belediye Başkanı” iddiasıyla bağdaşmamaktadır. Varsa bir usulsüzlük, yolsuzluk, kanunsuzluk, söylediğimiz gibi mahkeme oradadır. Basın açıklaması yapılacaksa da, Belediye Başkanının makamı Belsa Plazadır. Bırakın Herkesin Başkanı olma söyleminin çökmesini, Başkan Hanım bu hareketiyle İzmit’te Millet İttifakını da çökertmiştir! CHP İl binasında basın açıklaması yaparak İYİ Parti’yi ve İYİ Parti seçmenini de görmezden gelmiştir, bu hadise de bize muhatabımızın akdine sadakat ölçüsünü göstermektedir.

Sayın Hürriyet’in sorumlulukları İzmit’i temiz, düzenli ve mutlu tutmaktır. Bunu yaparken adil, tarafsız ve dürüst olması gerekir.

Bunları kendisine hatırlatarak, toplantımıza katılan değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, milletimize en derin saygılarımızı iletiyoruz."

20 May 2019 - 12:53 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.