Milletvekili adayı olmuş... CHP’nin listesinde de iki HDP'li çıktı!

CHP Kartepe Belediye Meclis üyesi aday listesinde iki HDP'li isme yer verildiği ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İYİ Parti Başiskele Belediye Meclis Üyesi aday listesinde PKK'dan iki kez gözaltına alınan bir ismin olduğunu açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu açıklama dün gün boyu siyasiler tarafından tartışıldı. Özellikle AK Parti ve MHP kanadı bu durumu sert şekilde eleştirdi.

HDP'NİN MİLLETVEKİLİ ADAYI

Tartışmanın fitilinin ateşlenmesiyle birlikte yeni tartışmalara yol açacak bilgiler de ortaya çıktı. CHPKartepe Belediye Meclis üyesi aday listesinde de iki HDP'li isme yer verildiği ortaya çıktı. Bu isimlerden 3. sıra kontenjan adayı olarak yazılan Alaattin Enül'ün 24 Haziran seçimlerinde HDP'nin 7. sıra Kocaeli Milletvekili adayı olduğu belirlendi.

Öte meclis üyesi aday listesinde 7'nci sıra yer alan Esat Alioğlu'nun da 24 Haziran seçimlerinde HDP'nin Kartepe saha sorumlusu olduğu iddia edildi.

16 Mar 2019 - 19:35 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.