Mevcut anayasa ülkemizin önünü tıkamaktadır

Başkan Karaosmanoğlu, Kandıra’daki Sivil toplum Kuruluşlarının Kadın Başkanları, esnaf ve derneklerin temsilcileriyle ayrı ayrı bir araya geldi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Kadın Başkanları ve üyelerinin yanı sıra Kandıra'da farklı dernek temsilcileri ve esnaflarla buluştu. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve AK Parti İlçe Başkanı Yunus Özder’de birlikteliklere eşlik etti.

 

“MEDENİYETİMİZDE KADINIMIZIN YERİ BAMBAŞKADIR”

Günün ilk toplantısında Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve üyelerine seslenen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “Ülke olarak daha güçlü olma mücadelesi veriyoruz. Bu yolda kadınlarımızdan büyük destek alıyoruz. Türkiye büyüyen ve gelişen bir ülkedir” dedi. Evimizin direği hanemizin ışık ve enerji kaynağı kadınlarımızın yüzü gülerse toplumunda yüzü güler diyerek konuşmasına başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da, “Toplumumuzun temel taşı kızlarımız ve kadınlarımızdır. Bizim kültürümüzde kadına değer vermek vardır. Kadını hor gören zihniyeti medeniyetimiz asla kabul etmez. Bizim medeniyetimizde kadınımızın yeri bambaşkadır. İnanç temellerimizde, ahlakımızda ve devlet tarihimizde kadının özel bir yeri vardır ve değerlidir. Hor görülemez ve asla aşağılanamaz” diye konuştu.

“EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ KADINIMIZDIR”

Demokraside kadın önemlidir vurgusu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Değerli kardeşlerim kadınımız güçlü, sağlıklı, donanımlı ve her yönüyle toplumda ağırlığı olmalıdır. Kadınımıza ne kadar değer verirsek medeniyet yarışında daha iyi noktalara geliriz. Kadınımızı ne kadar değerli tutarsak, toplumda o kadar değerli hale gelir. En değerli varlığımız kadınımızdır. Bundan dolayı çalışma ve siyaset hayatı başta olmak üzere kadınımız her yerde olmalıdır” ifadelerini kullandı. Terör örgütlerinin hepsi İslam dinini ve ülkemizi hedef aldığının altını çizen Karaosmanoğlu, “FETÖ başta olmak üzere PKK ve diğer terör örgütlerinin üyelerini saklayan Batı’nın, terörü desteklediklerini ve himaye ettiklerine bir kez daha şahit oluyoruz. Bunları görmek zorundayız. 16 Nisan Halk oylamasına karşı olan Batı zihniyeti, sandıkların açılmasıyla bir kez daha yenildiklerini görecekler” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR YASASIYLA İLÇEMİZ ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER GÖRDÜ” 

Günün diğer bir toplantısında Kandıra'da ki farklı STK Temsilcileri ve esnaflarla buluşan Karaosmanoğlu ve Köken, burada da 16 Nisan Halk Oylaması ve yerel yönetimlerin hizmetlerinin geldiği son durum hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kandıra’nın son 13 yılda çok büyük hizmet aldığını da belirten Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “Koalisyon risklerin ortadan kalkmasını, insanımızın daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürmesini arzu ediyoruz” dedi. Göreve geldikleri ilk andan itibaren tüm güçleriyle çalıştıklarını ayrıca ifade eden Köken, “Tarım ve turizm kenti ilçemizde gelecek çok güzel olacak. 2004 yılında yürürlüğü giren Büyükşehir Yasasıyla ilçemiz çok önemli hizmetler gördü. Kandıra’ya milyonlarca liralık hizmetler yapıldı, yapılmaya da devam edecek. İşte bunlardan bir tanesi de Kent Meydanı olacak. Üzerinde çalıştığımız bu proje ile ilçemize yakışan bir Belediye ve Kaymakamlık binasını da yapacağız” diye konuştu. Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel Kapalı Spor Salonunda çocuklarımızın ve gençlerimizin bu tesisten faydalandığını da belirten Ünal Köken, “Mahallerimizden gelen kadınlarımız bu tesisten yararlanıyor. Yüzme salonumuzu da yapacağız inşallah. Kandıra’da beton ve asfalt yolların varlığı yüzde yetmiş beş seviyelerine geldi. Bu oranı Büyükşehir Belediyemizle inşallah daha yukarılara çekeceğiz. Bugüne kadar siz kardeşlerimizin bize verdiği destekler için bir kez daha çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

“SİYASET HALKA HİZMET ETME YERİDİR”

Kandıra’nın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve esnaflarla olan buluşmada, siyaset halka hizmet etme yeridir hatırlatması yapan Başkan Karaosmanoğlu’da, “Güçlü bir hükümetle üretimin ve sosyal devletin önünü açtık. Halka hizmet hakka hizmettir. Ecdadımızın kurduğu her devlet gittiği her yere medeniyet götürürken, batı kan ve gözyaşı götürmüştür. Sadece sömürmek vardır onların anlayışında. Akif’in dediği gibi tek dişi kalmış canavardır. 15 Temmuz’da namusumuzu çiğnetmedik, bundan sonra da çiğnetmeyeceğiz. Mevcut anayasa ülkemizin önünü tıkamaktadır. Bunun mutlak değişmesi gerekmektedir. 16 Nisan bunun için çok önemli bir dönemeçtir” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı. Toplantı görüş alışverişinin yapılmasının ardından son buldu.

#

01 Nis 2017 - 10:23 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.