Lütfü Türkkan: “Hiçbir ankette yüzde 16.8'in altına düşmedik”

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, şimdiye kadar yaptırdıkları anketlerde partilerinin oy oranının yüzde 16.8'in altına hiç düşmediğini söyledi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, İYİ Parti'nin tahminlerden fazla oy alabileceğini belirterek, "Üçüncü çıkış yolu arıyordu herkes. Ana muhalefet partisine de çok güvenemedi. Güvenmiş olsaydı Cumhuriyet Halk Partisi daha önce 3-4 defa üst üste girdiği seçimde başarı sağlayabilirdi" dedi.

Türkkan, şöyle devam etti: "Üçüncü bir yol olarak milletin ihtiyaçlarına İYİ Parti çıktı. İYİ Parti'yi millet mutlaka bir yere konumlandıracak. Bizim yaptığımız hiçbir ankette şu anda yüzde 16.8'in altına düşen anketimiz hiç yok. Üstlerini de gördük. Alttan gelen dip dalgasının İYİ Parti'yi nereye sürükleyeceğine dair çok öngörülemez bir tahminimiz var. Ben bunu 83 yılında Özal'ın Anavatan Partisi ve 2002 yılındaki Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'sine de benzetiyorum. Gelecek dip dalgası herkesi iki seksen yere uzatabilir."

Türkkan, ikinci tura kalması halinde, Saadet Partisi seçmeninin CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye oy vermeyeceğini savunarak, "Saadet Partisi kaç oy alırsa alsın, sayın Temel Karamollaoğlu ikinci tura sayın İnce'nin kalması halinde seçmenini sayın İnce'ye oy vermeye götürmekte zorlanır, kesinlikle söylüyorum. Sayın Muharrem İnce'nin kişiliğinden ziyade Cumhuriyet Halk Partisi'nin 50 yıldır Türkiye'de devam eden sağ seçmenin karşısındaki tavrıdır aslolan. Sağ seçmenin bakışından kaynaklanıyor" dedi.

#

08 Haz 2018 - 17:47 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Beyfendi düne kadar sizlere parti kuramazlar,yok fetöcüymüşünüz,yok Meclis’e giremezmişsiniz gibi “ÇOCUKLARIN BİLE SIRITARAK”izlediği badem bıyıklı yalancılar fitneciler bu millete hala algı operasyonu yapıyor,afişlerin ağzı yırtılıyor sonra KORKU İMPARATORLUĞU,bademgiller,örümcek ağı,rantçı,siyasi ahlaksızlar,liyakatsizler,basiretsizler ve HALKIN GÖZĞN İÇİNE BAKA BAKA YAŞAN SÖYLEDİKLERİ söylenince de üzülüyorlar,NE ÜZÜLÜYORLAR YAPIP YAPIP BEN bilmem ama bildiğim şey BU MİLLET BÖYLE YALANCILARIN,seçim zamanına kadar oturup tek bir hayırlı işi olmayan sonra da iyi halt etmiş gibi fellik fellik gezenlerin ağzını yırtmasını İYİ bilir SANDIKTA.Mümkünse size fetöcü diyenlere ve MİLLETİMİZE de sorarmısınız “BU İŞLERE YANİ FETÖCÜLERİN SİYASETTE KİMLERİN İÇİNDE VAROLDUKLARINA İNANIYORLARMIŞ”tüm cahil siyasetçilerle badem bıyıklıların yüzüne cevabı EN SERT BİÇİMDE çarpmanız İYİ olur ben de o esnada KRALIM ÇIPLAKSINNNNNNNN diye haykırmaktan çok mutlu olacağım!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Haziran 17:47