Kullanmadıkları yer için kira ödüyorlar... Türkkan taksicilerin sorununu meclise taşıdı

İzmit'te hizmet veren Ömür Taksi şoförleri kullanmadıkları durak için kira ödüyor. Bu konuyu ise İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, meclise taşıdı

Kullanmadıkları yer için kira ödüyorlar... Türkkan taksicilerin sorununu meclise taşıdı
Haber albümü için resme tıklayın

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Eylül ayında İzmit’teki program çerçevesinde taksi şoförlerini ziyaret etmişti. Türkkan, Ömür Taksi Durağı’nda şoförlerin sıkıntılarını dinlemiş, bu sıkıntıları Meclis’te gündeme getireceğini söylemişti.

Ziyarette Türkkan’a, mevcut duraklarını kör noktada olduğu için kullanamadıklarını söyleyen şoförler, hemen yakınında bulunan boş alan kendilerine tahsis edilirse hem müşterilerinin rahat edeceğini, hem de kendilerinin daha iyi hizmet vereceklerini söylediler.

ÖNERGE VERDİ

İYİ Partili Türkkan, konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi. 

Önergesinde; “İzmit’te yer alan Ömür Taksi Durağı şoförleri için bir taksi durağı tahsis edilmiş, burası oldukça kör noktada kaldığı için şoförler her ay 700 TL kira ödemelerine rağmen burayı kullanamamaktadır.” diyen Türkkan, taksicilerin müşterilerini almak için bekledikleri yer ile kendilerine tahsis edilen alan arasında oldukça mesafe yer alması nedeni ile hem kendilerinin hem de müşterilerinin sıkıntı yaşadığına vurgu yaptı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili, Ömür Taksi Durağı şoförlerinin kullanamadıkları taksi durağının yakınında yer alan boş alanın kendilerine durak olarak tahsis edilmesini ve böylece müşterilerine daha rahat hizmet verecekleri yönündeki ifadelerini önergesine taşıdı.

İşte Türkkan’ın soruları:

1-İzmit’te taksicilere aylık kira karşılığı tahsis edilen durakların yerleri belirlenirken nelere dikkat edilmektedir, bu konuda nasıl bir yol izlenmektedir?

2-Ömür Taksi Durağı yapılırken hangi yol izlenmiştir, bu durak hangi gerekçelerle bu noktaya inşa edilmiştir?

3-Durak oldukça kör noktada kaldığı için burayı kullanamadıklarından yakınan şoförlerden buna rağmen neden her ay 700 TL kira bedeli alınmaktadır?

4-Kullanamadıkları taksi durağının yakınında yer alan boş alanın mevcut durak yerine tahsis edilmesi uygun mudur, bu şekilde böylece müşterilerine daha rahat hizmet vereceklerini söyleyen şoförlerin bu talebi karşılanacak mıdır?

5-Taksicilerin talep ettikleri alanın yeni bir durak olarak tahsis edilmesi düşünülmüyor ise nasıl bir düzenleme yapılması ve böylece taksicilerin ve müşterilerin daha rahat etmeleri sağlanacaktır? 

6-Ömür Taksi Durağı ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması düşünülmüyor ise taksicilerin kullanmadıkları durak için ödedikleri kira bedelinin bundan sonra alınmaması düşünülmekte midir?

13 Eki 2020 - 16:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.