Kocaeli’de ortak liste yapılacak!

Kocaeli AK Parti ile MHP’nin belediye meclislerinde ortak liste yapması komsunda karar alınacak. Bu duruma karşı çıkanları ise Erdoğan sert bir biçimde uyardı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesinin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımıcısı Mehmet Özhaseki ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz dün bir araya geldi.

YSK’nın seçim takviminin işlemeye başlamasıyla birlikte, yeni ittifak illerine ilişkin alınacak kararlarda acele edilmesi gerekiyor. Çalışmaların partilerin aday listelerinin YSK’ya verilme süresi olan 19 Şubat’a kadar tamamlanamaması durumunda farklı formüller geliştiriliyor.

Görüşmede belediye meclisi üyeliklerinde ortak liste ile seçime girilmesi kararı da gündeme geldi. Buna göre aralarında Kocaeli’nin de olduğu illerde AK Parti ve MHP ortak listeyle belediye meclisi seçimine girmek için çalışma yapacak.

Bu süreçte yerelde “aday çekişmeleri, rekabet, ittifaka bağlı itirazlar” gibi sorunlar AK Parti genel merkezine kadar ulaştı. Erdoğan, “Zorluk çıkaranları, uzlaşmayanları koymayın listeye. Yeni sisteme alışmaları gerekiyor. Tüm arkadaşlar anlatsın bunu” diyerek tepki gösterdi.

14 Şub 2019 - 09:03 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.