Kocaeli Büyükşehir adayı belli olacak!

CHP’de bu kez 300 belediye başkan adayının açıklanması bekleniyor. Çok büyük ihtimalle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı da belli olacak.

Bugüne kadar 1 büyükşehir, 10 il ve 240 civarında ilçe ve belde belediye başkan adayını belirleyen CHP seçim çalışmalarına hız veriyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimini beklemeden aday belirleme çalışmalarını başlatan Cumhuriyet Halk Partisi, 24 Ekim’deki Parti Meclisi (PM) toplantısında 105 ilçe ve belde belediye başkan adayı belli olmuştu. 14 Kasım’da yapılan Parti Meclisi toplantısında ise aralarında 1 büyükşehir, 10 ilin de bulunduğu toplam 147 belediye başkan adayı daha ilan edilmişti.

Kocaeli’de, Derince’de Sertif Gökçe, Gölcük’te İsmet İşeri Dilovası’nda Kemal Memiş, Karamürsel’de Ahmet Çalık, Darıca’ya ise Yakup Törk belediye başkan adayı olarak belirlenmişti.

Bugüne kadar 252 belediye başkan adayını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde kritik bazı büyükşehir ve iller dışında adayların büyük oranda belirleneceği tarih belli oldu

CHP’nin adaylarının belirlenmesi için Parti Meclisi’nin toplanacağı tarih büyük oranda netleşti. Son anda bir değişiklik olmazsa CHP Parti Meclisi 30 Kasım’da toplanarak; o güne kadar il, ilçe ve beldelerde yapılan kamuoyu yoklamaları ve eğilim yoklamalarının ışığında üçüncü kez belediye başkan adaylarını ilan edecek. 30 Kasım’da olmazsa en geç Aralık’ın ilk haftasında bu işlem gerçekleştirilecek.

30 Kasım’da yapılacak PM toplantısında aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu büyükşehir belediyelerinin yarısının CHP’li belediye başkan adaylarının ilan edilmesi bekleniyor.

Parti Meclisi toplantısında, 81 il belediye başkan adayından en az 35’inin veya 40’nın açılanması da planlanıyor. Kocaeli Büyükşehir için Fatma Kaplan Hürriyet’in adının açıklanması beklenirken İzmit adayının durumu se henüz belirsiz.

#

19 Kas 2018 - 00:04 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.