Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım: “Ahmet Çalık’tan da oy isteyeceğim”

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, rakibi olan CHP’nin adayı Ahmet Çalık’tan da oy isteyeceğini söyledi…

Kocaeli’de 12 ilçede iktidar partisinin yeniden aday gösterdiği tek isim olan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kocaeli Koz’a yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Koaeli Koz Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Karabulut’un sorularını cevaplayan İsmail Yıldırım, yeniden aday yapılmasından ilçedeki hayallerine kadar birçok konuda önemli bilgiler verdi. Yıldırım, rakibi CHP’nin adayı Ahmet Çalık’tan da oy isteyeceğini söyledi.

BİZİ ONURLANDIRDILAR

Mevcut başkanlar içerisinde yola devam edecek tek başkansınız? Bu size ne hissettirdi?

Bu gurur verici bir şey. Bir kurumsal yapı içerisindeyiz. Aday gösterilmenin şartları var. Bir halk yoklaması. İki ilçe yönetimi, üç il yönetimi, 4 milletvekilleri ve Büyükşehir’in görüşlerinden olumlu geçmeniz lazım. Ben bu kriterlerden olumlu geçtiğimi düşünüyorum. Kendimizi doğru ifade ettiğimizi görüyoruz. Sağ olsunlar üst yönetim de bizi onurlandırdı.

BAĞIMSIZ ADAY OLUR MUYDU?

Aday gösterilemeseniz, bağımsız aday olur muydunuz?

Biz bir siyasi yapının içerisinde siyaset yapıyoruz. 4’üncü döneminde seçilmek benim için gurur meselesi. Benim profilimde bir insan bağımsız aday çıkmak yakışmazdı. Koltuk sevdalısı olarak görüldü. Haksız da sayılmazlardı.

GENÇLER VE KADINLAR…

Yeni dönemde hangi projelere ağırlık vereceksiniz?

Karamürsel’de zengin olamazsınız ama mutlu olursunuz. Zengin olmak için değil, mutlu olmak için Karamürsel’i tercih edebilirsiniz. Biz adaylığımız açıklandıktan bu yana sahadayız. Vatandaşın tepkilerini öğreniyoruz. Projeleri de ona göre şekillendireceğiz. Gönül Belediyeciliği manifestomuz var. İnsana dokunacak, insanı mutlu edecek projeler gerekiyor. Kentte yaşayan herkesi mutlu edecek projeler yapacağız.

ANNELER İNGİLİZCE KONUŞACAK

Önümüzdeki dönemde hedef kitlemiz gençler ve kadınlar. Bizi biz yapan özellikleri kaybetmeden yatırımlar yapacağız. Kültür sanatla özdeşleşmiş gençler lazım ancak özelliklerini kaybetmeyen, bu coğrafyanın kültürüne göre yetişmiş gençlere yatırım yapmamız lazım. Ben Karamürsel’den sadece sportif manada birinci çıkmasın. Şair çıksın, sanatçı çıksın. Biz bunu istiyoruz. Öte yandan kadınlarımız gelecek nesilleri yetiştiriyor. Bir anne satranç oynamalı, çocuğuyla İngilizce konuşsun. Bunun altyapısını yapacağız.

AHMET ÇALIK ZORLAR MI?

Ahmet Çalık, ilçede sevilen bir isim olarak zikrediliyor. Bu dönem sizi zorlar mı?

Ahmet bizim arkadaşımız. Ahmet iyi insandır. Sonuçta bir seçime gidiyoruz. Oylar sayılmadan seçimin galibi belli olmaz. Ben sandığa saygı duyuyorum. Ben 31 Mart’a kadar hayallerimi anlatmaya, yaptıklarımı anlatmaya, yapamadıklarımı neden yapamadığımı anlatmaya devam edeceğim. Ben gidip Ahmet Çalık’tan da oy isteyeceğim. Bunun kararını da millet verecek.

BATTI ÇIKTI NE ZAMAN BİTECEK?

Uzun süredir tamamlanamayan battı çıktı için bitiş tarihi verebilir misiniz?

Süreçte aksaklıklar oldu. Hedefimiz temmuz ağustos gibi bitecek. İlçemizde büyük bir rahatlama olacak. Maliyeti yüksek bir proje. İnşallah tamamlanacak ve Karamürsellilerin hayatını kolaylaştıracak.

DENİZ MÜZESİ YAPILACAK

İlçeyi uzun süredir yönetiyorsunuz… Çözüme kavuşturmak isteyip kavuşturamadığınız ve bu dönem üzerine eğileceğiniz bir proje var mı?

Yapmak isteyip yapamadığımız proje elbette var. Yapmak istediğim her şeyi yapabilsem yeniden aday olmazdım. Bize en çok heyecan veren şey Büyükşehir adayımızın Karamürselli olması. Geçen Karamürsel’e geldiğinde Deniz Müzesi sözü verdi. Belki kentin en büyük müzesi olacak. İhtiyaçlar bitmez. Bir anket yaparsınız. Halkın büyük bölümünün istediği projeler yapılır. Halkın farklı beklentileri var. Anketlerde 35 ayrı proje çıkıyor.

Doğal olarak maliyetler çok yüksek. Bizim gibi birçok ihtiyacı olan ilçede istekler farklı. Halkın genelini memnun etmek zor. Bizde çok farklı beklentileri var. İnsanların zihinlerindeki ihtiyaç listesini iyi oluşturmalıyız. Kumyalı Sahili’ni güzelleştirdik. Ereğli’de eski evleri restore ediyoruz. Bir bölümünü de kamulaştırıp yıkacağız. Ereğli, hizmet ve sanat sektörüne hizmet edecek bir alan olacak.

13 Şub 2019 - 20:56 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.