Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çetinkaya: “Hepsi yalan”

Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çetinkaya, yalan ve yanlış bilgilerle kurumu karalamaya çalışanlara cevap verdi

Kocaeli'de yerel bir gazete tarafından 'Kar-Bel' firması hakkında yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çetinkaya, bu firma hakkında ortaya atılan iddialara bir bir açıklık getirdi.

Açıklamalarında sert tepki gösteren Çetinkaya, "İlimizde yayın yapan bir yerel gazetede çıkan,  sırf ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla hareket edildiği için yalan ve yanlış bilgilerle donatılan haber gerçeği yansıtmamakla birlikte tamamen hayal ürünüdür. Başkanımız Sayın İsmail Yıldırım’ın sahip çıktığı, bir dönem belediyemiz bünyesinde görev yapan ancak seçim döneminde ekmek yediği kuruma ihanet eden kişinin ağzıyla yapılmış haberi Karamürsel halkı gibi bizler de hayretle karşıladık ve gerçekleri kamuoyu ile paylaşmak istedik" ifadelerine yer verdi.

İşte o açıklamalar..

"YALAN 1

Haberde belirtildiği gibi Kar-Bel, seçimden sonra kurulmuş bir şirket değildir. Kar-Bel, 2018 yılında çıkarılan 696 sayılı kanun hükmünde kararname gereği kurmak zorunda kaldığımız bir şirkettir. Halk arasında ‘taşeron yasası’ olarak bilinen bu KHK ile taşeron işçileri kadroya alabilmek amacıyla kurduğumuz Kar-Bel, aynı zamanda Karamürsel Belediyesi’nin ilk yan şirketidir. Bu tarihe kadar belediyemizin bir yan şirketi yoktu.

YALAN 2

Haberde belirtildiği gibi eski meclis üyelerimizden Recep Özbakır, Kar-Bel’in müdürü değildir çünkü Kar-Bel’in ‘müdür’ kadrosu yoktur. Öte yandan eski meclis üyelerimizden Sadık Çetin’in de şirkete danışman olarak alındığı haberi tamamen yalandır. Kar-Bel’in yönetim kurulu başkanlığını, belediye başkanımız Sayın İsmail Yıldırım yürütmektedir, 5 kişilik yönetim kurulunun eksik olan 2 üyeliğine Recep Özbakır ve Sadık Çetin getirilmiştir, gerçek bu şekildedir.

YALAN 3

Karamürsel Belediyesi’nin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle ilçemize kazandırdığı en büyük yatırımlardan biri olan, 7’den 70’e bütün Karamürselliler’in yararlandığı Karamürsel Yüzme Havuzu ile ilgili haberler de tamamen yalandan ibarettir. ‘Havuzda hizmetliden çok üst düzey kişiler çalışıyor’ ifadesini Karamürselliler olarak şaşkınlıkla ve hayretle karşılamış bulunmaktayız. Bu söylemler, bu büyük yatırımı çekemeyenlerin ürettiği masallardan ibarettir.

SADECE 1 YÖNETİCİ

6 bin 200 metrekarelik kapalı, 12 bin metrekarelik açık alanı bulunan ve günün 15 saati açık olan Karamürsel Yüzme Havuzu’nda toplamda 18 kişi görev yapmaktadır. Bunların 5’i temizlik görevlisi, 5 eğitmen, 2’si cankurtaran, 2’si güvenlik görevlisi, 2’si resepsiyon görevlisi, 1’i kantin görevlisi ve 1’i de yöneticidir. Ayda binlerce kişiye hizmet veren havuz dışında fitness’tan kick boks’a, taekvondo’dan pilatese her türlü spor imkanın bulunduğu tesisimizde görüldüğü gibi sadece 1 yönetici vardır, takdir edersiniz ki bu da olmak zorundadır.

ÇALIŞMAYA DEVAM

Karamürsel Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilçe halkımızın huzuru ve mutluluğu için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bu tür yalan ve yanlış söylemlerle kurumumuzu karalamaya, yıpratmaya çalışanlara en güzel cevabı yine halkımızın vereceğini biliyor, gönül rahatlığıyla çalışmalarımıza devam edeceğimizi bildiriyoruz.

Saygılarımla."

08 Ağu 2019 - 17:41 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.