İyi Parti’de ‘milliyetçilik’ tartışması!

Seçim sonrası İyi Parti’de yaşanan tartışmalar sürüyor. Partinin milliyetçi kanadı seçim kampanyasında milliyetçi söylemlerin kullanılmaması ve HDP’ye sessiz kalınmasının İyi Parti’ye gelen oyların AKP ve MHP’ye geri dönmesine yol açtığını vurguluyor.

Partide yapılan değerlendirme toplantılarında Akşener ve parti yönetimine sert eleştiriler yöneltiliyor. Özellikle parti sözcülerinin milliyetçi söylemleri ikinci plana itmesi ve “Millet İttifakı” yöneticilerinin ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin HDP’ye baraj aşırtma kampanyasına ses çıkarmaması gündeme getiriliyor.

Zaman zaman gergin geçen toplantılarda, CHP’nin HDP politikalarına ses çıkarılmamasının İyi Parti’nin halk içindeki imajını bozduğunu kaydeden İyi Partililer, “Meral Hanım ve parti sözcüleri gerçeği göremedi. Esen milliyetçi dalgayı hissetmedi. İttifakta sorun çıkmasın diye her şeye sessiz kalınınca, milliyetçi söylemler de terk edilince AKP ve MHP tabanından bize gelen seçmen geri döndü. Cumhurbaşkanlığı adaylığında da Erdoğan’a yöneldi” değerlendirmesini yaptılar.

02 Tem 2018 - 08:50 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.