İstifa etmesi bekleniyordu, o ise “seçimin kaybedeni AKP” dedi…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 24 Haziran değerlendirmesi: Bu seçimin tek kaybedeni vardır o da AKP. Kazanan da demokrasidir. Duvarın bir kısmını yıktık. Geri kalanını da yıkacağız.

24 Haziran seçimlerinin ardından Meclis'te yüzde 22,67 oranında kalan CHP’de sular durulmuyor. AKP karşısında hüsrana uğrayan partinin yönetim kadrosu seçim değerlendirmesi yapmak üzere bugün olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası ‘istifa edeceği’ iddia edilen Kemal Kılıçdaroğlu kameralar karşısına geçti. CHP lideri 24 Haziran seçimlerinin sonucunu değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu açıklama yapıyor. Satırbaşları…

Oy kullanan tüm vatandaşlara yürekten teşekkür ediyorum. Sadece bize bu ülkede demokrasi olsun diye yola çıkan arkadaşlara ve asıl kendi örgütlerimize teşekkür ediyoruz. Bütün santajlara, tehditlere rağmen yüreklice görevlerini yaptılar. Yaşı ve cinsiyeti ne olursa olsun tüm örgüt üyelerime teşekkür ediyorum.

OHAL vardı, baskılar vardı, bıçaklanan arkadaşlarımız vardı, sabahlara kadar bayrak asan arkadaşlarımız vardı… Karşı tarafta devletin bütün imkanları kullanılıyordu. Valisi, güvenlik güçleri, medyanın yüzde 95’i iktidarın kontrolündeydi. Tüm bu baskılara rağmen CHP gönüllüleri önemli bir görev yaptılar.

Daha önceki seçimde İçişleri Bakanı görevini bırakırdı, Ulaştırma Bakanı görevini bırakırdı. Onlar kullanıldı. Daha da önemlisi Adalet Bakanı istifa ederdi. Etmediler.

Dolayısıyla CHP örgütlerini hangi şartlarda bir zoru gerçekleştirmesini bütün dünyanın bilmesini isterim.

AKP’ye 7 puan oy kaybettirdiler. OHAL’e rağmen bütün imkanlarına gazetelere baskı ve santajlara rağmen 7 puan indirdiler. Ben bu arkadaşlara değil de kime teşekkür edeceğim.

49 buçuk olan oyları 42 buçuğa düştü.

Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacak. Parlamentonun itibarını biz koruyacağız. Milletin verdiği yetkinin ne demek olduğunu biliyoruz. Bu milletin demokrasiye özlemi var. Kavgadan uzak durma özlemi var. Bunu sağlayacak olan halkın bize verdiği yetki olacaktır. Duvarın bir kısmını yıktık. Geri kalanını da yıkacağız. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi getirmek için uğraşacağız. Bu seçimin tek kaybedeni vardır o da AKP. Kazanan da demokrasidir.

Bu süreci kolay elde etmedik, bu sonucu da kolay elde etmedik. Hangi süreçlerden buraya geldiğimizi de herkesin bilmesi lazım. Daha seçimlere girmeden önce siyasal partinin seçime girmemesi için iktidar her yolu denedi. Ama o kumpası bozduk.

Anadolu’yu barıştırdık, çok önemli bir şey yaptık. Asla yan yana gelemez diyenlerin nutuklarını boşa çıkardık. Millet İttifakı’nı kurduk. Toplumun gerginlikten uzak durmasını sağladık Örgütümüz sandıklara sahip çıktı.

Bütün renkleri parlamentoya taşıdık. Parlamentoda milletin sesi olacağız. Milletin hukuku sonuna kadar korunacak.

Kılıçdaroğlu bir gazetecinin “Erdoğan’ı tebrik ettiniz mi?” sorusuna “Demokrasiye inanmayan birisi tebrik edilemez. Tek adam rejimini savunan tebrik edilemez. Demokrasiye inanmayan bir diktatörün nesini tebrik edeceğim” diye yanıt verdi.

CHP lideri AKP Sözcüsü Mahir Ünal’in “CHP’de genel başkan değişebilir” şeklindeki yorumuna ise “Bizim bir geleneğimiz var. Biz Kuvayı Milliye geleneğinden geliyoruz. Sayın Ünal dönüp kendi partisine baksın. Biz kendi aramızda oturup konuşuruz. Biz tek adama teslim olmayız.

#

26 Haz 2018 - 14:26 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

KENAN - SAYIN KILIÇDAR OĞLU KACINCI MAC OLDU HEP YENILGI DAHA NEYI BEKLIYORSUN KOLTUKMU TATLI GELDI AYIP ARTIK BU KADARI FAZLA

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Haziran 14:26