Işık,' Kandıra yolu 20 dakikaya inecek'

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AKP Kandıra İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek partililerle buluştu

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bugün Kandıra’ya gelerek AKP Kandıra İlçe Teşkilatı’nda partililerle buluştu. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uzunoğlu, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez ve teşkilat üyeleri hazır bulundu. Ziyaret esnasında konuşan Işık, “Biz zamanında Kandıra’ya doğalgazı vadetmeye korkmuştuk başarabilir miyiz diye fakat Büyükşehir Belediye Başkanımız sağolsun Kandıra’ya doğalgazı getirdi” ifadelerini kullandı.

NE MUTLU BU AİLEDEN OLMAK

Ziyarette öncelikli olarak konuşan AKP Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, “Başbakan Yardımcımız bugün bizlerle. Sizler adına hoş geldiniz diyorum kendisine. Buradan sonra iki köyümüzü ziyaret edeceğiz. Ne mutlu bu aileden olmak. Ne mutlu Başbakan Yardımcımızla aynı ekipte çalışmak. Allah bize bunu nasip etti. Nasipse 2019 seçimlerinde AK Parti’nin bayrağını yerel ve genelde dalgalandırmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEK ÖNEMLİ

Ölmez’den sonra sözü alan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “2014 seçimleriyle göreve geldik. Bu seçimde Kandıra’da yapılması gerekenleri belirledik. 2014 yılından beri Başbakan Yardımcımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla belirlediklerimizi yapmaya çalışıyoruz. Ana konular belliydi. Belediye Hizmet binaları, yapılması gereken üniversite, yüzme havuzları, Orhan Mahallesi gibi. Tüm bu sorunları teker teker çözmeye çalışıyoruz. Sonuçta verdiğimiz sözleri yerine getirmek bizler için çok önemli. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri selamlıyorum” şeklinde konuştu.

KANDIRA’YI ÖZLEDİK

Son olarak sözü alan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Kandıra’yı özledik. Ben Kandıra’ya sık sık gelmeyince özlem oluşuyor. Geçen gün vefat eden eski İlçe Başkanımız Mustafa Koç Bey’in ailesine taziyede bulunmak istedik. Taziye sonrası, köylerde, ocaklarda vatandaşlarımızı bir daha dinleyelim diye arzu ettik. Öncelikle İlçe Başkanımızı ve teşkilat mensuplarını tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Bölgemiz çok zor bir süreçten geçiyor. En son bu zorluk 1. Dünya savaşında yaşanmıştı. Tam 100 sene sonra yine aynı zorluğu yaşıyoruz. O gün ki güçler, çıkarlarını garanti altına almak için bölgenin bölünmesine hala katkı veriyorlar. Birilerinin güvenliğinin sağlanması için birilerinin huzurunun bozulması gerekiyor anlayışındalar onlar. Fakat bizim böyle bir anlayışımız yok. Bunun için hükümet olarak her türlü gayreti gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz” diye konuştu.

ÖZEL BİR İLÇE

Kandıra benim için çok özel bir ilçe. Belki küçük, nüfusu az ama çok değerli. Fetihten sonra ilk yerleşim yapılan yer. Bu yüzden bizim için çok önemli. 15 yıldır iktidardayken Kandıra’ya yaptıklarımızla bunu gösteriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız, biz vaat etmememize rağmen doğalgazı buraya getirdi. Kandıralı hanımlar doğalgazın rahatlığını yaşıyor. Kandıra şimdiye kadar hep göç veriyordu. Fakat şimdi durdu. Biz istiyoruz ki Kandıralılar geri dönsün. Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesiyle bunu sağlamak istiyoruz. Fakat davalarla bu süre uzatıldı. İnşallah kısa zamanda bitireceğiz. İstiyoruz ki Kandıralı gençler buraya dönsün ve burada çalışsın” diye belirtti.  

YOL 20 DAKİKAYA İNECEK

Kandıra’nın her sorunuyla özel ilgilenildiğini söyleyen Işık, “Kandıra-İzmit Yolu’nun sorununu çözmek için uğraşıyoruz. İzmit-Kandıra yolunu 20 dakikaya indireceğiz. Böylelikle İzmit’te oturmanın bahanesi kalmayacak. Şunu bilin ki Kandıra’nın her sorunuyla yakından ilgileniyoruz. Eksiklerimiz olacak, onları tamamlayacağız. El birliğiyle Kandıra’ya yakışır bir Kandıra yapacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ahmet YEŞİLMEN

#

04 Şub 2018 - 16:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

02

Kartal berber - Gecen sene 40 kişi oldu o yolda. Bir an önce bitsin artık.

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Şubat 16:00
01

Aslan Devletçi - Yaaa yeminle çok ağır konuşacakmış artık,kardeşim nedir bu sizin şov zihniyetiniz yol yirmi dakikaya inecek diyene kadar o yolda ölenlere az biraz saygınız loşunda diyinki HALKIMIZ ARTIK O YOLDA GÜVENLE SEYAHET EDECEK,ölen olmayacak trafik kazalarından,kusura bakma Fikri bey ama bu ildeki birçok sorunun çözülmesine en büyük engel olarak seni görüyorum sonra da Büyükşehir belediye başkanını,ikinizde dahil tüm idarecilere hakkımı helal etmiyorum!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Şubat 16:00