İLÇE BAŞKANLARI BIÇAK SIRTINDA

AK Parti, il ve ilçe kongreleri için start veriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, heyecanını kaybeden il ve ilçe başkanları ile yollarını ayırmak için kolları sıvadı.

AK Parti teşkilatlarında heyecanlı bekleyiş sürüyor. AK Parti Genel Merkezi il ve ilçe kongrelerini tek liste yapacağı Ankara kulislerinde konuşulurken ilimizde görev yapan 12 ilçe başkanın hangileri değişecek merak ediliyor. İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Darıca İlçe Başkanı Muzaffet Bıyık, Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut,  Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel,  Başiskele İlçe Başkan Şahin Talus,  Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özler  ve Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç tekrar aday gösterilecek mi,  yoksa mevcut ilçe başkanları önümüzdeki süreçte milletvekili veya belediye başkanı adayı mı gösterilecek merakla bekleniyor.

HALKTAN KOPAN İLÇE BAŞKANLARININ ÜZERİ ÇİZİLECEK AK Parti Genel Merkezi performans değerlendirmesini ön planda tutacağı aday belirleme kriterleri içerisinde kimlerin olacağı ilçe başkanlarının başarı karnelerine göre netlik kazanacak. Karnesi yüksek olan, vatandaşla iletişim halinde olan ilçe başkanlarının şansı yükek gözükürken, vatandaştan uzak protokol görevi yapan ilçe başkanlarının şansı hiç gözükmüyor.  Mevcut 12 ilçe başkanı içerisinde bu kriterler göz önünde bulundurulduğunda, şansı yüksek olan ilçe başkanı sayısı oldukça az. İlimizde görev yapan AK Parti İlçe Başkanlarına ulaşabilmek adeta bir çile haline gelmişken, vatandaşa yakın duran, vatandaşın derdini çözmek için siyaset yapan ilçe başkanları, yeni dönemde koltuklarını korumaları bekleniyor. Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de AK Parti’nin vitrininin değişmesi öngörülürken, bu revizyon ilçe başkanlarına da yansımasına kesin gözüyle bakılıyor. İlçe Başkanları içerisinde bölgelerinde belediye başkan adalığı ve milletvekilliği bekleyenler başarı karnelerine göre değerlendirilecekler. Dersine kim iyi çalışmış, kim Erdoğan’ın gücünü istismar ederek halktan kopmuş bekleyip göreceğiz.

#

31 May 2017 - 15:48 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.