Hürriyet, hangi İYİ Partili isme Başkan Yardımcılığı teklif etti?

Kocaeli siyasetinde son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan’ın Demokrat Parti kökenli İzmit İyi parti Belediye Başkan aday adayı Muhammed Ertürk’e İzmit Belediye Başkan yardımcılığı teklif ettiği konuşuluyor.

Hürriyet, hangi İYİ Partili isme Başkan Yardımcılığı teklif etti?
Haber albümü için resme tıklayın

Ankara’da partiler arasında yürütülen işbirliği çalışmaları tüm hızıyla sürerken İzmit siyaseti de hareketli günlere ev sahipliği yapıyor. Cumhuriyet Halk Partisi için İzmit oldukça önemli bir ilçe, il genelinde kazanabileceği ender ilçelerden biri olan İzmit için kapalı kapılar ardında görüşmeler yürüten CHP, ilimizde siyasete yön verebilecek aktörlerle masaya oturuyor.

Partiler arası yapılması düşünülen işbirliğinden sonuç alınamaması durumunda siyasi partiler ‘B’ planını devreye sokmaya hazırlanıyor. Siyasi partiler arasında mutabakat sağlanamaması durumunda, kentlerde siyasette aktif yer alan ve siyasi partilere yerelde oy kazandırabilecek isimlerle görüşmelerin ön plana çıkması bekleniyor.

Uzun bir dönem siyasete ara veren Ertürk, İyi Parti Kurucu İl yönetim kurulunda bulunan bir isim. Son yaptığı siyasi çıkışla İyi Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız ile aralarında soğuk rüzgarlar esen Ertürk’ün İyi Parti’den İzmit Belediye Başkan adayı gösterilmesi uzak bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

Bilindiği üzere Ertürk’ün İzmit Belediye Başkan aday adayı olduğunu sosyal medya üzerinden öğrenen İl Başkanı Yıldız ile Ertürk arasında kapalı kapılar ardında tartışma yaşanmıştı. Bakalım İzmit’in siyasi seyri nasıl şekillenecek bekleyip görelim.

05 Ara 2018 - 11:52 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

03

Barış - DP den İyi partiye geçmiş, İyi partide beklentileri verememiş, istediğini alamayınca parlayan yıldız Fatma Hürriyet hanımın yanına gelecekmiş Parti ne hallere düşmüş pazarlıklar partisi olmuş bazen tam kazandığınıza inandığınız an yanınızdakiler yüzünden kaybedersiniz.

Beğen(4)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Aralık 11:52
02

Ali Akoğlu - Bu siyasi eskilere prim vermemek lazım.Şambaz başkan bu şahsı ihraç edin partiden.

Beğen(3)

Beğenme(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Aralık 11:52