Hilal Altınay İYİ Parti’nin başına dert oldu

İYİ Parti’de şimdi de Kandıra İlçe Başkanı krizi yaşanıyor. MHP’den istifa etmeden İYİ Parti Kandıra  İlçe Başkanı diye lanse edilen Hilal Altınay için MHP suç duyurunda bulundu.

İYİ Parti’de teşkilatlanma çalışmaları hızla sürekken Kandıra İlçe Başkanı Hilal Altınay ise partinin başına dert oldu. Geçtiğimiz günlerde Parti Kandıra İlçe Başkanı olarak Hilal Altınay’ın adı ortaya atılmıştı. Bunun üzerine gazetemize açıklama yapan  Altınay, teklif geldiğini ama henüz harar vermediğini açıklamıştı. Bu açıklamasının ardından hızla çark eden Altınay, “İYİ Parti Kandıra İlçe başkanıyım” diye açıklamalar yapmıştı. Altınay’ın bu ani çark edişi tepki çekmişti.

Hilal Altınay ile ilgili bir gelişme daha yaşandı. MHP Kandıra Beeldiye Meclsi üyesi olan Hilal Altınay’ın hala MHP’den istifa etmediği ortaya çıktı. Hilal Altınay’ın MHP’den istifa etmeden İyi Parti İlçe Başkanı olarak atanması MHP Kocaeli il teşkilatını harekete geçirdi. Bir partiden istifa etmeden, farklı bir partide görev alınması siyasi partiler kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle dosya hazırladı. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan MHP Kocaeli teşkilatı konu yargıya taşındı.

Siyasi partiler kanununa muhalefetten dolayı suç duyurusunda bulunan MHP Kocaeli İl Yönetimi, YSK’ya yaptığı başvurunun sonucunu bekliyor. Yüksek Seçim Kurulu, bir partiden istifa etmeden farklı bir partide görev alan isimler hakkında genellikle siyasi partiler kanununa muhalefet gerekçesiyle 1 yıl boyunca aktif siyaset yapamaz kararı alıyor.

#

13 Ara 2017 - 12:43 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Ali akcan - Böyle ne olduğu bilemediğiniz birini mecli üyesi yaparsanı olacağı bu.Yalnız meclis üyeliğindende istifaesin.Bunlarmı Kandırayı temsil edecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 12:43