HDP, 11 ilçede aday çıkarmayacak!

HDP İl Örgütü, yerel seçim çalışmalarına son şeklini verdi... HDP, 11 ilçede aday çıkarmamaya karar verdi.

Kocaeli'de birçok ilçede oy potansiyeli bulunan HDP, 11 ilçede aday çıkarmama kararı aldı. HDP, sadece Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi için aday çıkarmayı kararlaştırdı. Bir karar değişikliği olmazsa HDP'liler sadece Büyükşehir ve Körfez için yarışacak.

İZMİT KRİTİKTİ HDP'lilerin İzmit'te aday çıkarmaları, CHP'nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet için seöimin tehlikeye girmesi anlamına geliyordu. İlk başlarda İzmit'te de aday çıkarmak isteyen HDP'liler bu isteklerinden vazgeçti. Temel felsefe olarak Cumhur İttifakı adaylarına seçim kazandırmama üzerinde duracaklar.

 

EN GÜÇLÜ OLDUKLARI YER DİLOVASI 

Öte yandan HDP, en güçlü olduğu ilçe olan Dilovası'nda Saadet Partisi'nin adayı Ercan Dalkılıç'ı destekleme kararı aldı. Bu karar, Saadet Partisi'ni ilçede en iddialı parti haline getirdi.

NEDEN KÖRFEZ?

Körfez'de CHP'nin adayı Bozkurt Uslu'nun geri çekilmesiyle Millet İttifakı'nın adayı Salih Şirin olmuştu. İYİ Parti'den aday olan Salih Şirin'e HDP'liler destek vermeyi doğru bulmuyor. Bu yüzden bu ilçede kendi adaylarını çıkaracaklar. HDP'nin Körfez'de de hatırı sayılır oranda oyu bulunuyor.

04 Şub 2019 - 13:11 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.