Erdoğan: “Terör örgütüyle kol kola olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye İttifakı'yla ilgili CHP'ye seslendi. Erdoğan, 'Terör örgütüyle kol kola olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar' dedi.

TOBB Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce açıkladığı 'Türkiye İttifakı'nın 'Cumhur İttifakı'na alternatif olmadığını belirtti. İsim vermeden CHP'yi eleştiren Erdoğan, 'Terör örgütüyle kol kola olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar' dedi.

Erdoğan, ''Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık. İşte onun için 'Türkiye ittifakı' dedik, onun için 'Cumhur İttifakı' dedik. Bazıları Türkiye ittifakı ifademizi Cumhur İttifakı'nın alternatifi gibi göstererek fitne çıkarma peşine düştü'' ifadelerini kullandı.

"Birileri borçlanma rakamları üzerinden fırtına koparmaya çalışıyor, bunun farkındayız." diyen Erdoğan, "Maruz kaldığımız bunca saldırıya rağmen kamu borç stokumuzun milli gelirimize oranı yüzde 13,7 düzeyindedir. Göreve geldiğimizde bu oran yüzde 60'ın üzerindeydi. Bazı sirk cambazları döviz rezervine yönelik gayri samimi açıklamalarla bir psikolojik olumsuz hava oluşturmanın gayreti içindedir." ifadelerini kullandı.

Terör örgütüyle el ele olanlarla ittifak halinde olmayacaklarını belirten Erdoğan, "Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık. İşte onun için 'Türkiye ittifakı' dedik, onun için 'Cumhur İttifakı' dedik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Son dönemde ardı ardına ülkemize ve milletimize kurulan tuzakların sebebi, ülkemize siyasi olduğu kadar ekonomik olarak da diz çöktürmektir. Seçimin birkaç ay öncesinde, geçmişte de olduğu gibi, patates soğan meselesini ne ile izah edeceğiz? Bunların hepsi bir siyasi müdahale anlayışı değil midir?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2,5 milyonluk bir ilave istihdam için 'Burası Türkiye, burada iş var' sloganı ile yola çıktık. Öncü veriler bu yılın ilk çeyreğinde istihdamda 100 bin kişilik bir artışa işaret ediyor. Bu, yeniden yükselişe geçtiğimizi göstermesi bakımından önemli bir rakamdır ama yeterli değildir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hükümet ve iş dünyası olarak 17 yılda yazdığımız büyük başarıyı ve bu başarı hikayesini devam ettirmek hepimizin elindedir." dedi.

Tüm göstergelerin yeniden yükseliş trendine girildiğine işaret ettiğini ifade eden Erdoğan, "Kur, faiz ve enflasyonu mutlaka hedeflerimize uygun seviyelere indirmekte kararlıyız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sebze ve meyve fiyatlarındaki artışa ilişkin, "Kısa vadeli bir çözüm olarak tanzim satış formülünü geliştirdik. Bu konuyla ilgili daha köklü çözüm hazırlıklarımız da sürüyor." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, "Bu ülkede ister uluslararası ister milli olsun, herhangi bir yatırımcının önüne engel çıkartan karşısında bizzat şahsımı bulur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık onların numaralarını çözdük, nasıl tedbir alacağımızı öğrendik. Şifreler çözülmüştür. Bundan sonra artık öyle çok can yakıcı dalgalanmaların ortaya çıkması kolay kolay mümkün değildir." şeklinde konuştu.

Arpa alım fiyatının yüzde 33 artışla ton başına 1100 lira olarak belirlendiğini açıklayan Erdoğan, "TMO tarafından geçen yıl ton başına 1050 liradan alınan sert ekmeklik buğdayın fiyatı bu yıl yüzde 29 artışla ton başına 1350 lira olmuştur." diye konuştu.

02 May 2019 - 13:21 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.