“Eğer bu ceza uygulanırsa…”

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman il binasında düzenlediği ilk basın toplantısında Genel Başkan Meral Akşener’in ilimizi ziyareti ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman il binasında düzenlediği ilk basın toplantısında Genel Başkan Meral Akşener’in kentimizde düzenlediği ziyaretler ve  gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kaman, il binasının açılışı öncesinde Meral Akşener pankartının kriziyle ilgili, “Kulağımıza gelen bir meblağ var 8 bin lira ceza yazılacağı şeklinde eğer bu ceza gerçekten uygulanırsa hukuki yollara da başvuracağımızı söylemek isterim” ifadelerinde bulundu

 

ŞENLİK İÇERİSİNDE AÇILIŞIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK Kaman yaptığı açıklamada, “İl binasında düzenlediğimiz ilk basın toplantısı bizim açımızdan bir ilke imza atıyorsunuz. Gündemden bahsedersek geçtiğimiz Cumartesi günü genel başkanımız Meral Akşener’in ve 5-6 bin partilimizin katılımıyla şenlik içerisinde açılışımızı gerçekleştirdik. Açılışımız arzuladığımız bir şekilde gerçekleştirildi. Hem basının ilgisi hem vatandaşlarımızın ilgisi yüksekti. Ayrıca Gündoğdu, Derince ve Körfez’de ki programlarımızda istediğimiz şekilde gerçekleştirildi” ifadelerine yer verdi

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmalarına devam eden Kaman, “Bu toplantılarda ve açılışlarda idari anlamda Kocaeli Valimiz Hüseyin Aksoy ve ilçe kaymakamlarımız, emniyet personelimize organizasyon günü sağladıkları desteklerden dolayı teşekkürü partim adına bir borç bilirim. Yine o gün programlarımıza katılan Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül ve Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik’e teşekkürlerimi şükranlarımı bir borç olarak bildiğimi söylemek isterim” dedi.

EĞER BU CEZA UYGULANIRSA

Meral Akşener’in katılımıyla gerçekleşen il binası açılışı öncesi pankartların indirilmesi konusuna değinen Kaman, “Organizasyonumuz başlangıçta belediye araçlarının afişlerimizi indirmesi nedeniyle canımı bir miktar sıkmakla birlikte daha sonra kalabalığın coşkulu olması morallerimizi düzeltmiştir. Belediye araçlarının bizim afişlerimizi AKP’nin hali hazırda afişleri dururken indirmesi bizi hayli üzmüştür. Tüm vatandaşlardan eşit şekilde vergi alan belediyelerimizin iş siyasi rekabete döndüğü zaman yanlı davranması bizi bir hayli üzmüştür. Yapılanları siyasi teamüller açısından uygun bulmuyoruz. Kulağımıza gelen bir meblağ var 8 bin lira ceza yazılacağı şeklinde eğer bu ceza gerçekten uygulanırsa hukuki yollara da başvuracağımızı söylemek isterim” ifadelerinde bulundu.

KARAOSMANOĞLU TELEFONLARIMA ÇIKMADI

Konuşmasının devamında Kaman, “Biz gerek valiliğe gerek Büyükşehir Belediyesi’ne gerekse İzmit Belediyesi’ne toplantı öncesi resmi başvurularımızı yapmıştık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta daire başkanı il binamızın açılışından bir gün önce bizzat beni telefonla arayarak bu afişlerin asılmasına izin verilmeyeceğini belirtmişti. Ben de kendilerine neden izin verilmeyeceğini yazılı olarak belirtmesini istediğimde bunu yapamayacaklarını belirttiler. Ben de belediye başkanı Karaosmanoğlu’nu aradım. Kendisini aradığımda önce müsaitim dedi. Ardından konuyu açınca müsait olmadığını söyledi. Daha sonra ertesi gün aradım telefonlarımı açmadı. Özel kalemlerini aradım bana yine cevap verilmedi. Son aradığımda özel kalemine bizi hukuksuz iş yapıyormuş pozisyonuna düşürmeyin dedim. Nihayetinde afişler asıldı. Ertesi gün ise afişler ekipler tarafından indirildi. AKP’nin afişleri belediye araçlarıyla asılıyor İYİ Parti pankartları belediyenin araçlarıyla indirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama bekliyorum” ifadelerinde bulundu.

İL BAŞKANLARI MASASINA KATILMA GİRİŞİMİM OLMAZ

İl başkanları masasına katılım durumu sorulan Kaman, “Katılmak için bir girişimim olmaz. Davet olmayan bir yere gitmem. Eğer il başkanları masasıyla ilgili davet gelirse yönetimimizle görüşürüz. Ona göre bir karar veririz. Fakat il başkanları masası için vatanseverler bir tarafta diğerleri başka tarafta diye sözlerde de duydum. Biz vatanseveriz bunu bilsinler” şeklinde konuştu.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE NİSAN AYINDA

Kongre süreciyle ilgili konuşan Kaman, “Bu hafta sonu kongre sürecimiz başlıyor. 2 ay içerisinde 12 ilçe ve il başkanlığı yönetimlerini belirledik. İl binamız ve ilçe binalarımız tamamlandı. Önümüzde ki hafta sonu ilçe kongrelerimizin hepsini tamamlayacağız. Dolasıyla çok ciddi bir çalışma gerçekleştirdik. İlk etapta içe yönelik çalışmalarımız oldu. Bundan sonra dışa yönelik çalışmalarımız başlayacak. İlçe kongremizler bu hafta sonu tamamlanacak. İl kongremiz ise Mart ayında gerçekleşecek. Olağanüstü kongremiz ise Nisan ayında gerçekleştirilecek” dedi.

SURİYELİLERE ARABA DA VERSİNLER

Kaman son olarak, “Var olan iktidarın Suriyelilere ev dağıtacağı şeklinde bir durum söz konusu. Biz İYİ Parti olarak Suriyelilere böyle karşılıksız bedelsiz ev verilmesinin uygun olmadığını düşünüyoruz.  Bunun amacının rant ekonomisi olduğunu düşünüyoruz. İnşaat yapılan yatırımların devam etmesi düşüncesinde olduklarını düşünüyoruz. Biz bunu yerine fabrikaların yapılmasını istiyoruz. Bu konuda ısrarlılarsa evin yanında sıfır kilometre arabada versinler. Yapacaklarsa tam yapsınlar” diyerek sözlerini sonlandırdı. Ahmet YEŞİLMEN

06 Şub 2018 - 17:12 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.