DP Genel Başkanı Uysal Kocaeli’de… “Bu ülkede kravatlı soygun var”

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ilimizde yaptığı açıklamada: “Ülkede bir çadır tiyatrosu var. 31 Mart’a kadar bir tiyatro var ve sonrasında bunun zararını halk görecek. Ülkenin taahhüt ettiği paralar halkın cebinden çıkacak. Bu ülkede kravatlı bir soygun var.  Yarınımızı çaldırtmamak adına mücadele etmeliyiz” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, bugün ilimize gelerek partisinin teşkilatını ziyaret etti. İlk olarak Başiskele Sırça Köşk’te kahvaltıda bir araya gelen partililer burada basın açıklamasında bulundular. Gerçekleştirilen açıklamaya Gültekin Uysal’ın yanı sıra DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, DP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nail Baki, İlçe belediye başkan adayları, Genel İdare Kurulu üyesi Murat Aydoğdu ve partililer katıldı.

Program ilk olarak konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: “ Programda konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Seçime az bir süre kaldı. Bu bir yerel seçim. Siyaseti iki kutuba mahkum edilmek için özel bir çaba var. Ülkemizin can alıcı meseleleri var. Biz her kürsüde inandığımız değerleri paylaşıyoruz. 31 Mart yerel seçimleri aslında ortak bir iklimin son merhalesi. Bizim bir kişinin şahsına karşı karşıtlığımız yok. Biz kendi fikirlerimize göre değerlendirmeler yaparak tavırlar aldık. Hukuk devletinin, demokratik düzenin olduğu bir ülke olsun istiyoruz. 73 yıllık siyasi hayatımızda bu kavgayı verdik” dedi.

“Biz sadece ve sadece kendi mücadelemizi veriyoruz” diyen Uysal sözlerini, “Bizim temel tezimiz Türkiye’yi iki kutuba mahkum etmemektir. Kendimize doğru soruları sormak zorundayız. Söyleyecek yalanları olmayanların bazı dini, siyasi hamasi söylemlerle problemlerin üstünü örttüğünü görüyoruz. İcat edilmiş bir takım suçlar var. Bu zamana kadar PKK ile işbirliği yapma imtiyazı sadece AK Parti’de olduğu için bazı söylemler görüyoruz.  Savrulmanın bir manası yok. Biz muhalefet partisiyiz. Muhalefete de muhalefet yapma gibi bir durumumuz da yok” ifadeleriyle sürdürdü.

Uysal konuşmasında, “Artık yerel yöneticilerimiz o şehrin seçilmiş kanaat önderi olarak liderlik yapmak gibi görevi var. Artık şehirler yarışır. Kocaeli çok stratejik yatırımlarım olduğu bir bölge. İnsanlarımızın farklı farklı beklentileri var. Maalesef yerel yönetimler uzun süredir kirli kaynaklarla finanse ediliyor. Bu harcamalar sadece hazineden alınan yardımlarla olabilecek harcamalar değil. Birilerinin müsaade ettiği kadar demokrasiye onay vermeyeceğiz. Türkiye’nin kaynakları heba ediliyor.  Demokrasiyi halk goygoyculuğuna getirdiler.  İnsanlar kadrolu seçmen haline getirilip vatandaşın oy hakkının önünde engeller var. Yerel seçimleri kıymetli buluyorum. Kimin ne yaptığı değil, kendi kavgamızı vermek için çalışıyoruz” dedi.

27 Mar 2019 - 11:40 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.