“Darıca kadınların desteğiyle kalkınacak”

CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, Darıcalı girişimci ve esnaf kadınlarla buluştu. Düzenlenen programda konuşan Törk “Kadınların her alanda aktif olduğu bir yönetim anlayışına sahip olacağız. Darıca, kadınların desteğiyle kalkınacak” dedi.

CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında dün bir dizi program gerçekleştiren Törk, ilk olarak CHP Merkez Temsilciliği’nde girişimci ve esnaf kadınlarla kahvaltı programında bir araya geldi.

Törk’e eşi Esra Törk ve ilçe kadın kolları başkanı Oya Akdeniz de eşlik etti.

Seçimleri kadınlarla birlikte kazanacaklarını ifade eden Törk konuşmasında, “Darıca’nın değerini artıracak olan kadınlarla bir araya gelmek bizim için gurur. Kadının elinin değdiği her yer kıymetleniyor. Kadının var olduğu her yer daha estetik, daha nezaketli hale geliyor. Bizim için en kıymetli işlerden bir tanesi, kadınlarımızın kendi alanlarında başarılı olması. Bu şehri kalkındırmamız için bize düşen ne varsa destek olmak istiyoruz. Darıca’nın her mahallesinin iyi yönetilemediğini ve hizmet alamadığını biliyoruz. Her yıl 10 bin nüfusu artan Darıca, bundan 10 yıl sonra 300 bin nüfuslu olacak ve bu şekilde yönetilmeye devam ederse, içinden çıkılmaz hale gelecek. Darıca nüfusunun yarısından fazlası 30 yaşının altında. Bu genç nüfus çalışıyor ve üretiyor. Biz göreve geldiğimizde Darıcalı annelerimize destek olmak için her mahallede çocuk kreşleri açacağız. Bu kentin evlatları ile çocuklarımızı yetiştirirken, anneler gönül rahatlığı ile çocuklarını bize teslim edecekler.  Biz istiyoruz ki kadın evden çıksın, kadın üretsin. Özellikle kadınlarımıza sosyal ve sportif alanda her hizmeti sunacağız. Kadınların Darıca’da her alanda aktif olduğu bir yönetim anlayışına sahip olacağız. Kadın esnaflarımız gibi merkez esnafımız da trafik sorunundan şikayetçi. Darıca merkezin trafiğinden dolayı Darıcalılar trafiğe girmemek için çarşıya gelmek istemiyor. Darıca’nın merkezine yapacağımız kapalı otopark ile trafiği rahatlatarak merkez esnafımızı kalkındıracağız. Belediyenin bütçesini vatandaşımızın istedikleri doğrultusunda kullanacağız" diyerek konuşmasının ardından kadınlara çiçek vererek programa katıldıkları için teşekkür etti.

PAZARCILARIN SORUNLARINA ÇÖZÜM 

Programlarına gün boyu devam eden CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, kadın girişimci ve esnaflarla buluşmasının ardından Darıca Osmangazi Mahallesi Salı Pazarı’nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Pazarcı esnafına hayırlı işler dileyerek esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Törk, göreve gelince pazarcıların da memnun olacağı, birlikte karar verecekleri bir proje ile pazarcı esnafının sorunlarına çözüm olacağını söyledi.

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi ile karşılaşan Törk, Darıcalı vatandaşlardan tam destek aldı.

Törk, Pazar ziyaretinin ardından Darıca Nenehatun Mahallesi esnafını ziyaret etti. Esnafa hayırlı işler dileyen Törk, esnafın sorun ve taleplerini dinleyerek projeleri hakkında esnafa bilgi verdi.

09 Oca 2019 - 12:34 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.