Daha istifası istenecek çok belediye ve il başkanı var…

AKP’de ‘değişim’in süreceği belirtilirken ‘değişim’in ‘FETÖ demeden siyasi ayak tasfiyesi’ olduğu bildirildi

AKP’de parti içi tasfiyenin süreceği, önümüzdeki günlerde bazı il ve ilçe belediye başkanlarının ve 25 il başkanının istifasının isteneceği öğrenildi. İstifası istenen ve istenecek olan belediye başkanlarının ve il başkanlarının önemli bir kısmının FETÖ ile ilişkili olduğu, 15 Temmuz öncesinde FETÖ’ye kaynak aktardıkları ve kaynak aktarılmasına aracılık ettikleri ifade edildi.

“FETÖ’cü damatlar” konusunun çok tartışıldığını ve partiye büyük zarar verdiğini kaydeden AKP Genel Merkez yetkilileri, “Görevden istifası istenen arkadaşlar kendilerine gösterilen iyi niyeti anlamadılar. Biz bu arkadaşların ilişkilerini biliyoruz. Belediye olanakları ile FETÖ’ye hangi kıyakları çektiklerinin belgeleri elimizde. Biz bu ilişkilerini kamuoyuna açıklayıp bu kişileri FETÖ’cü olmaları, FETÖ’nün siyasi ayağı olmaları nedeniyle istifa ettirdiğimizi açıklasaydık sokağa çıkamazlardı. Ailemi tehdit ettiler diye ortaya çıkanların eşinin ‘Abla’ olduğunu bilmeyen mi var. Günü geldiğinde elbette daha açık konuşulacaktır. Bazı belgeler kamuoyuna sunulacaktır” dediler.

KRİZ ERTELEDİ Yapılan çalışma sonunda belirlenen belediye başkanları ve il başkanlarının istifalarının istenmesinin Ankara, Bursa ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlarının istifaları sırasında yaşanan kriz nedeniyle geciktiğini vurgulayan parti yetkilileri, istifaların devam edeceğini, bu konuda alınan kararların tavizsiz bir şekilde uygulanacağını bildirdiler. AKP’de yaşanan “değişim”(!) hamlesinin süreceğini ifade eden AKP Genel Merkezi kaynakları şu bilgileri verdiler:

BELEDİYE BAŞKANLARI “Şu anda İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Düzce, Niğde belediye başkanları istifa ettirildi. Daha istifası istenecek epeyce başkan var. Önümüzdeki süreçte bunlar peyderpey gerçekleşecek. Sayı 60’ın üstüne çıkabilir.

İL BAŞKANLARI Şu anda ilçe kongreleri yapılıyor. Üstü çizilen isimlerin adaylıkları engellendi. Sırada il kongreleri var. İl başkanlarından yaklaşık 25’inin kongre beklenmeden istifası istenecek. Diğer il başkanların bazılarının da kongrelerde değişmesi gündeme gelecek.

MKYK Partinin MKYK’sı Cumhurbaşkanımızın Genel Başkan seçildiği kongrede belli ölçüde değişti. Ama önümüzdeki sürece uygun yeni değişikliklere de ihtiyaç olduğunu bizzat Genel Başkanımız Erdoğan söyledi. Önümüzdeki ilkbaharda yapılacak kongremizde MKYK’da da değişime gidilecek.”

Aydınlık

#

15 Kas 2017 - 09:02 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.