CHP'li vekiller 2. yasama yılını değerlendirdi

CHP'li vekiller 2. yasama yılını değerlendiriyor

CHP milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan ve Haydar Akar 26. dönem 2. yasama yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya CHP'li vekillerin yanı sıra CHP Kocaeli İl Başkan Vekili Gökhan Ercan, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür ve İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya katıldı. Yahya Kaptan'da bulunan Skayfall isimli kafede yapılan kahvaltılı toplantıya katılım yoğun oldu. Toplantının başlamasıyla ilk olarak Tahsin Tarhan söz aldı. Vekil seçildikleri günden bu yana bir çok hukuksuzluğa tanık olduklarını belirten Tarhan, "insanlar hakkında araştırma yapılmadan işten atmalar yaşandı" dedi.

KİMLER YERLEŞTİRDİ?

15 Temmuz darbe girişimim için ordu içindeki teröristlerin darbe yaptığının altını çizen Tarhan, "Kimler yerleştirdi bu teröristleri orduya? Kimler yerleştirdi bu teröristler emniyete? Kimse bunun hesabını vermiyor. Bir tane belediye başkanı FETÖ'den görevden alınmadı. Bu işin siyasi ayağı ortaya çıkarılmadı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Genel başkanımızın başlattığı yürüyüşte Ankara'dan İstanbul'a kadar yürüdük. Kocaeli'nin 3 milletvekili olarak görevlerimizi yerine getirdik ve Türkiye'nin tarihine geçecek yürüyüşte büyük bir performans gösterdik.

YEREL YÖNETİM YOK

Yerel yönetim Kocaeli'de var mı yok mu bilmiyorum. Gelin bir Çayırova'ya bakın. İzmit'te bakın. Bir tramvay var laylalom. Öylesine bitirilmiş bir proje ve neye hizmet ettiği belli değil. Bizler Kocaeli'de olduğumuz sürece çalışmaya devam edeceğiz.

ATATÜRK'E SALDIRI

Biz eğer bugün Ortadoğu bataklığında değilsek, demokratik, laik ve sosyal bir devlet isek Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Atatürk'e saldırmak büyük bir densizliktir. Aynı zamanda son zamanda Türkiye'nin en başarılı belediye başkanlarından biri olan Yılmaz Büyükerşen'e de yapılan saldırıyı kınıyorum.

HUKUKSUZLUK SÜRECİ

Tahsin Tarhan'ın ardından söz alan Fatma Kaplan Hürriyet, ülkenin içerisinden geçtiği süreci değerlendirdi. Büyük bir hukuksuzluk sürecinden geçildiğini belirten Kaplan, "Hala başlamayan yargılamalar var. Artık bıçağın kemiğe dayandığı bir dönemdeyiz. Mücadeleyi bırakmayacağız. Sonuna kadar devam edeceğiz.

İÇ TÜZÜK DEĞİŞİMİ

En son TBMM'de bir iç tüzük değişimi oldu. Buna ciddi bir muhalefet ettik. Muhalefetin konuşmasına bile tahammül edemeyen bir iktidar var karşımızda. Diğer bir muhalefet partisinin "gelip benim sesimi kısın" demesine destek verdi. Bunu tarih unutmayacaktır. Bu iç tüzük geçti. Şimdi artık daha da zor şartlarda mücadele edeceğiz.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Türkiye bir bilinmeyene doğru iktidar eliyle sürükleniyor. Yarından itibaren Kocaeli'deki çalışmalarımız devam edecek. Kocaeli'nin sorunlarını sık sık dile getirdik. Bu sorunlarla ilgili eleştirilerimiz devam edecek.

EMNİYETE TEŞEKKÜR

Fatma Kaplan Hürriyet'in ardından söz alan Haydar Akar sözlerine Kocaeli Emniyeti'ne teşekkür ederek başladı. Adalet Yürüyüşü'ndeki alınan güvenlik önlemleri ve çeşitli provokasyon girişimi ile ilgili yapılan çalışmalara değinerek emniyettin büyük bir performans sergilediğini söyledi.

TÜRKİYE MİLLETVEKİLLERİ

Bizim milletvekili arkadaşlarımız Kocaeli'nin milletvekili değildi, Türkiye'nin milletvekiliydi. Tüm Türkiye'nin sorunlarını dile getirdik. Çok büyük bir performans sergiledik. Diğer milletvekillerine göre de performansımız çok yüksek oldu. Verdiğimiz önergeler, genel kurul konuşma süreleri.. Bir muhalefet milletvekillinin yapılması gereken her şeyi yapmış bulunuyoruz.

BİZDE PATRON ÖRGÜT

AKP delege seçimi yaptı. Yarış yok, demokrasi yok, aday yok. Yukardan düğmeye basılıyor ve seçimler yapılıyor. Niye seçim yapılıyor ki o zaman? Bizi eleştiriyorlar. Biz de ise demokrasi var. Seçimler öyle yapılıyor. Bizim partinin patronlarını tartışıyorlar. Bizim partide patron vekiller değil, üyelerdir.

KOCAELİ HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE YÖNETİLMİYOR

Karaosmanoğlu geçtiğimiz günlerde söz verdikleri projelerin yüzde 70'ini tamamladıklarını söylüyor. Nerede bu yüzde 70. Karaosmanoğlu atıcılık sporunda önde. Kocaeli Türkiye'nin vergi ödemesinde 2. şehir ama hizmet alamıyor. Kocaeli Sanayi Odası'na şaşıyorum. Yaptıkları her açıklamada ihracatın arttıklarını söylüyorlar. Buna şaşırıyoruz. Kocaeli elden gidiyor.

#

31 Tem 2017 - 12:42 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.