CHP’de şok gelişme… Meclis üyesi adayı AK Parti’ye geçiyor!

İzmit CHP’nin meclis üyesi adayı Tufan Subaşı, partisinden istifa edeceğini ve AK Parti’ye geçeceğini açıkladı.

Yerel seçimeler kısa bir süre kala CHP’de şok bir gelişme yaşandı. İzmit CHP’nin meclis üyesi adayı Tufan Subaşı, partisinden istifa edeceğini ve AK Parti’ye geçeceğini açıkladı. 32. Sıradan Belediye Meclis Üyesi adayı olan Subaşı, “CHP Kocaeli teşkilatlarında kendimce hak ettiğim değeri göremedim ve dışlandığımı hissettim” diyerek istifa edeceği belirtti.

Tufan Subaşı konuyla ilgili açıklaması şöyle;

“Mustafa Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. Özel sektör ve bankacılık sektöründe bir süre görev yaptım. 7 senedir gayrimenkul ve yatırım uzmanı olarak kendi işimde çalışmaktayım. Aslen Bitlis Ahlatlı olmakla beraber doğma büyüme İzmitliyim. Uzun yıllardır CHP’de siyaset yapıyorum. Daha önce CHP Bitlis milletvekili adayıydım.

2019 yerel seçimlerinde de CHP İzmit Belediyesi Meclis Üyesi adayı gösterildim. İzmit’te Cengiz Çakar’ın belediye başkan aday adaylığı süresince birlikte sahada iki üç ay çalıştık. CHP Kocaeli teşkilatlarında kendimce hak ettiğim değeri göremedim ve dışlandığımı hissettim. Nihayetinde CHP Kocaeli teşkilatları içerisinde siyaset yapıyor olmaktan rahatsızlık duydum, meclis üyesi adayı olarak yapmış olduğum çalışmalarda sosyal demokrasinin, halkın ve tüm insani yaklaşımların kalesi ve savunucusu olarak gördüğüm CHP’nin Kocaeli teşkilatlarında bu anlayıştan uzaklaşmış olduğunu gördüm.

CHP Kocaeli teşkilatlarının sergilediği benim olsun küçük olsun anlayışı içime sinmedi ve CHP’nin Kocaeli teşkilatları içerisinde yer almak benim açımdan artık sürdürülebilir bir şey değildi. Buna karşılık Ak Parti Kocaeli teşkilatları CHP’den daha halka yakın ve insani yaklaşımlar sergiliyordu.

Akabinde Sibel Gönül başkanımla tanışma imkanım oldu. Gönül başkanım adına yakışır şekilde bana gönlünü açtı ve Ak Parti teşkilatları beni bağrına bastı. Bugünden itibaren gönül rahatlığıyla siyaset hayatıma Ak Parti’de devam etme kararı aldım. Bundan böyle Sibel başkanımızla beraber gönül köprüleri kurmak adına insan odaklı bir anlayışla 31 Mart yerel seçimleri için canla başla çalışacağımı buradan ilan etmek istiyorum. Vermiş olduğum bu kararın vatana millete ve İzmit’e hayırlı olmasını diliyor hepinize saygılar sunuyorum.”

18 Mar 2019 - 09:58 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.