CHP İl Başkanı Sarıbay cevapladı… Karakadılar ihraç edilecek mi?

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Kartepe Belediye Başkan Adayı Cumhur Karakadılar'ın, ihraç edilip, edilmemesiyle ilgili konuştu

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, bugün basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltıda soruları cevapladı. Sarıbay, Kocaeli'de mazbatasını alamayan tek belediye başkanı olan Fatma Kaplan Hürriyet'le ilgili süreci ve Kartepe İlçe Örgütü'nde yaşanan kavgayı değerlendirdi. Toplantıya Milletvekili Haydar Akar ve il yöneticileri de katıldı. 

SARIBAY: "ŞARTLAR EŞİT DEĞİLDİ"

Sarıbay, "Kocaeli'deki tüm örgütümüz çok çalıştı. Bir ilçe haricinde her yerde oyumuzu yükselttik. Bir seçim yarışı var ama şartlar eşit değil. Örneğin İstanbul Büyükçekmece'de yaşananlar. Kılıf hazırlıyorlar. Bir bahane bulmaya çalışıyorlar" dedi.

"DEVLETLE SAVAŞTIK"

Milletvekili Haydar Akar, "Bu seçim önemli seçimdi. Devlete karşı savaş verdik. Tüm kurumlarıyla taraf olan bir devlet vardı karşımızda. Devletin ajansı seçimi manipülasyon yaptı. Bunu seçim akşamı gördük. Büyükçekmece'de nüfus 2 bin artmış. Bu da çok normal. 15-20 bin değişim söz konusu. 700'ü yeni seçmen.  1 Nisan akşamı İçişleri Bakanıyla düğmeye bastılar. Ancak saydıkları geçersiz oylar onların aleyhine çıktı. İstanbul'u bin kez saysalar yine biz önde çıkarız. Kocaeli'de gönül isterdi ki başka belediyeler de kazansaydık. Derince'deki olay İstanbul'dan daha önemli şeyler vardı. Ancak itirazlar kabul edilmedi." dedi. 

İZMİT SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Cengiz Sarıbay, İzmit'te mazbatanın alınamamasını değerlendiren İl Başkanı Sarıbay, "Pazar günü Derince ile ilgili itiraz ettik. Pazartesi red kararı çıktı. Onlar İzmit için Pazartesi günü itiraz ettiler 4 günü geçti. Yargıyı baskı altına almak suretiyle bu süreci geciktiriyorlar. Ama bunlar geçecek" dedi. 

İHRAÇ OLMAZ

CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı Cumhur Karakadılar'ın ilçe örgütünde kavga etmesini değerlendiren Sarıbay, "Bu olayla ilgili ilçe örgütümüzden bir rapor geldi. Süreci değerlendireceğiz. Karakadılar’ın ihracının gündeme geleceğini düşünmüyorum" dedi.

12 Nis 2019 - 11:04 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.